Üdvözöljük a

A kamara csatlakozott az ECTN-hez | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A kamara csatlakozott az ECTN-hez

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. január 5.

Az Európai Kulturális Turizmus Hálózat 2009-ben alakult Brüsszelben az egyetlen pán-európai hálózatként, melynek célja a kulturális turizmus fejlesztése és népszerűsítése.

A szervezet célja, hogy elősegítse a tagok együttműködését a kulturális turizmus területén és erősítse a kapcsolataikat az Európai Unió szervezeteivel illetve más, a turizmus területén működő nemzetközi közösségekkel. Közelebb kívánja hozni egymáshoz a turizmus és a kulturális ipar szereplőit elősegítve a tapasztalatok és az információk cseréjét, a jó gyakorlatok megismerését, a területen végbemenő innovációs folyamatok elterjedését.

A hálózat három munkacsoportot működtet a célok elérése érdekében.

  • A kutató csoport a University of Barcelona vezetésével a kulturális turizmus gazdaságra gyakorolt hatásait kutatja.
  • Az alkalmazók csoportja a Nagyszebeni Turisztikai Egyesület koordinálásával a jó gyakorlatok átadásáért és új, turisztikát támogató eszközök fejlesztéséért felelős.
  • A szakpolitika csoport a görög Közép Makedón Régió irányításával a másik két csoport eredményeinek nemzetközi hasznosítását valósítja meg a szektor számára kedvező politikai döntések keletkezése érdekében.

 

A hálózat éves konferenciáján kerül átadásra a Fenntertható Kulturális Turisztikai Úticél díj.

 

A kamara célja a csatlakozással, hogy jobban belefolyjon a nemzetközi kulturális turisztikai eseményekbe, és népszerűsítse régiónkat nemzetközi szinten.

Kapcsolódó anyagok: