Üdvözöljük a

A Klaszter és Kultúra találkozása (CMC) projekt őszi mérlege | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Klaszter és Kultúra találkozása (CMC) projekt őszi mérlege

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. október 25.

A sikeres októberi szakmai összejövetelt követően az öt résztvevő ország– Szlovénia, Szlovákia, Románia, Olaszország és Magyarország –, 10 projekt partnere ismételt találkozóra készül Vincenzában, Olaszországban november utolsó hetében.

A találkozó célja ezúttal egy szakmai képzés lesz, melyen az ötödik munkacsomag anyaga a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara (Pozsony) által előkészített tananyag oktatására és átadására kerül sor.

A munkacsomag célja a "shopping tréner" és "területi termékmenedzser" elnevezéssel új szakmai szerepek létrehozása, a környező termelői területek turisztikai lehetőségeinek bővítéséért.

A novemberi képzésen a kamara és a másik hazai partner – a KIKK Egyesület – részéről két-két főt képeznek ki ezekre a szakmai szerepekre a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara a szakemberekei. Az előre kifejlesztett módszertant a kamara akkreditálni akarja és további szakembereket képezni a régióban.

A CMC projekt hírei megtalálhatók a www.cmc-project.eu weboldalon, illetve a havonta megjelenő hírlevélben, amelyre a honlapon lehet feliratkozni. Az októberi hírlevélben kamaránk három szakmai partnerével készült angol nyelvű interjúit olvashatja a nagyérdemű.