A körbetartozások elkerülése érdekében - videóval

Szerző: Hamar László | 2014. május 22.

altTájékoztató jellegű oktatást tartott a kamara szervezésében Csermely Gábor, a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv vezető-helyettese, melyen áttekintették az építmények tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos egyes viták rendezésében közreműködő szervezet szerepét, az építésügyi lánctartozások megakadályozásának módját.

A tájékoztatón - a meghívott vállalkozások mellett - megjelentek olyan helyi szakértők is, akik a Szervezet nevében fognak eljárni a baranyai ügyek esetében. Az előadó becslése szerint négy milliárd forint értékű lehet a magyar építőipari lánctartozások értéke - Baranyában még nem vették igénybe a szervezet munkáját.

 

A szakértői vélemény elkészítésére vonatkozó kérelmet a TSzSz-hez lehet benyújtani elektronikus formában a kerelem@mkik.tszsz.hu címen. Ez történhet közvetlenül a jelzett e-mail címen, vagy a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarán keresztül (kerelem.tszsz@pbkik.hu). Baranya megyében lehetőséget biztosítunk kérelmek papír alapú benyújtására is. Az ügyfélszolgálati irodáinkban leadott kérelmeket és a becsatolt mellékleteket munkatársaink digitalizálják, majd továbbítják.

 

A szervezet működésével kapcsolatban további tájékoztatás honlapunkon itt található