Üdvözöljük a

A KSH legfrissebb kiadványait ajánljuk | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A KSH legfrissebb kiadványait ajánljuk

Szerző: Hamar László | 2013. május 10.
Cimkék: gazdaság

Pályázatokhoz, összehasonlító adatok elemzéséhez, illetve tájékozódáshoz ajánljuk a Központi Statisztikai Hivatal által összeállított és díjmentesen letölthető kiadványait.

A KSH jelenti: Gazdaság és társadalom, 2013. január–február
A havi gyakoriságú kiadvány összefoglalóan elemzi és bemutatja a társadalom és a gazdaság legfrissebb jelenségeit és az év során alakuló tendenciákat (zömmel havi és negyedéves frissítésű adatok alapján). A kiadvány negyedévzáró számai részletesebb ágazatonkénti áttekintést nyújtanak.
 

Magyar statisztikai zsebkönyv, 2012

Magyar statisztikai zsebkönyv, 2012A Magyar statisztikai zsebkönyvet idén a felhasználók érdekeinek figyelembevételével, az adatfeldolgozás és a munkafolyamatok átszervezésével a megszokottnál korábban jelentetjük meg. A zsebkönyv minden évben az első olyan részletes, minden témakört felölelő kiadvány, amely az előzetes adatok szerint tájékoztatást ad az előző év társadalmi, gazdasági folyamatainak alakulásáról. A kiadvány megrendelhető a KSH Kiadványtárából.

 

A fenntartható fejlődés indikátorai Magyarországon, 2012

A fenntartható fejlődés indikátorai Magyarországon, 2012A magyarországi fenntartható fejlődési mutatórendszer szerkezetét tekintve az elmúlt évek során szorosan követte az Eurostat rendszerét. A kiadvány 3 részből áll, a környezet, társadalom és gazdaság fejezetek további 17 alfejezetet tartalmaznak. Változás a 2011-ben megjelent, 149 indikátort bemutató kiadványhoz képest, hogy jelentős számú mutatót vontak össze, így a mostani kiadványban 106 mutató szerepel. Az uniós mutatórendszerrel, valamint a KSH korábbi kiadványával való összehasonlíthatóságot a kiadvány végén található összefoglaló táblázat biztosítja.

Területi népszámlálási kötetek jelentek meg

Területi népszámlálási kötetek jelentek megMegjelentek a 2011. évi népszámlálás fővárosi és megyei kötetei. A 21 kötetet magába foglaló népszámlálási kiadványsorozatban országosan, megyénként, illetve a fővárosra kötetenként mintegy 200 táblával mutatják be a népesség demográfiai, iskolázottsági, gazdasági aktivitási, anyanyelvi, nemzetiségi, vallási és egészségi állapotra, a háztartások és a családok összetételére, méretére, valamint a lakásállomány összetételére vonatkozó adatokat.