Üdvözöljük a

A legalacsonyabb kamatozású hitel kis- és középvállalkozásoknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A legalacsonyabb kamatozású hitel kis- és középvállalkozásoknak

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. március 13.
Cimkék: hitel

A kamara fontosnak tartja, hogy az érdekkörébe tartozó kis- és középvállalkozásokat tájékoztassa a legkedvezőbb hitelkonstrukciókról, illetve az MNB Növekedési Hitelprogramról (NHP).

Fontos kérdés, hogy valóban egy jól működő, széles körben igénybe vehető, olcsó hitelkonstrukcióról van-e szó, amely hatékonyan szolgálja a hazai vállalkozások fejlődését?

Lakatos Tamás, a Hungária Takarék pécsi területi vezetője szerint a NHP hitelkonstrukció egyre népszerűbb a vállalkozók körében. A programban sikeresen részt vevő ügyfeleink már tapasztalhatták, hogy a beruházások finanszírozását és a megfelelő likviditást biztosító forgóeszköz igényt szolgáló, akár 10 éves futamidejű kölcsön éves hiteldíja valóban legfeljebb 2,5%. Ez egyedülálló a piacon, soha nem látott olcsó forrást nyújt a vállalkozók részére.
A pénzügyi szakember cáfolja, hogy az alacsony hitelkamat miatt a pénzintézetek nem szívesen vesznek részt a konstrukcióban. Mint mondja, a pénzintézetnek is alapvető érdeke, hogy valódi partnerek legyenek egy olyan hitelkonstrukcióban, mely a KKV szektor pénzügyi stabilitását, piaci helyzetének javítását, kapacitásuk bővítését, a vállalkozások magasabb jövedelemtermelő képességét szolgálja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Tolna és Baranya megyében az elmúlt rövid időszak alatt már közel 50 kis- és közepes vállalkozás jutott ilyen formában kedvezményes hitelhez a Hungária Takarék közreműködésével.
Örömteli hír, hogy az ipari, kereskedelmi, termelő és szolgáltató vállalkozások mellett a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások is, sőt a jegybank legfrissebb állásfoglalása szerint az őstermelők és családi vállalkozások is részt vehetnek a kedvező hitelprogramban.
Fentiek alapján azonban bármennyire is vonzó az NHP hitelkonstrukció, a vállalkozások részéről részletes informálódást, gondos és körültekintő előkészítést igényel. Lakatos Tamás ebben készséggel felajánlotta segítségét, közvetlen elérhetősége: 20/233-0241.