A REFREsh projekt várható eredményei

Szerző: Biró Sarolta | 2017. augusztus 31.

A REFREsh (Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage) elnevezésű CE1013 azonosítószámú projekt a kulturális örökség revitalizációját célozza meg vidéken.

 A projektben 5 ország vesz részt, minden országból két partner: önkormányzatok, valamint regionális, kulturális szereplők. A projekt 11 munkacsomagból áll, minden munkacsomagot egy-egy Projekt Partner irányít, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a 2. számú tematikus munkacsomagért felelős.

Ezen munkacsomagtól elvárt eredmények:

 

1.Regionális stratégiák kidolgozása a kreatív helyszín integrációjához: az egyes országok projektpartnerei regionális stratégiákat dolgoznak ki arra, hogyan alakítsák kreatív szereplőiket a régiójukban a fejlesztési helyekhez, a kereskedelem, a vállalkozások és a szolgáltatások kreatív helyszíneihez és funkcionális struktúráihoz úgy, hogy hozzáadott értéket generáljanak. A stratégia magában foglalja a vonzó környezetet, az ágazatok együttműködési lehetőségeit, az értékláncokat, a szereplők bevonásával kapcsolatos megközelítéseket és a terület fejlesztését.

 

2. Közös transznacionális stratégia kidolgozása a kreatív helyszín integrációjára: a közös stratégiák és a regionális stratégiák eredményei alapján közös stratégia kidolgozása a kreatív helyszín megteremtésére és a kereskedelmi és szolgáltatási ágazat kölcsönös hozzáadott értékének növelésére. A közös transznacionális stratégiát a partnerek átadják más Közép-Európai intézményeknek is.

 

A projektindító egyeztetésre, melyen a projektben szereplő 5 ország mindegyike képviselteti magát, 2017. szeptember 18-án, hétfőn kerül sor Lipcsében.

 

A projekt az Interreg Central Europe Program társfinanszírozásában valósul meg.

 

További információ:

Biró Sarolta projektmenedzser

e-mail: biro.sarolta[kukac]pbkik.hu;

telefon: 06 72/507-185, 06 20/ 362 2681