A virágzó pécsi animáció

Szerző: Rozs Eszter | 2015. május 13.

A kamara munkatársai ellátogattak a The Cartoon Garage Kft. telephelyére, ahol megtekintették az utolsó hagyományos magyarországi animációsfilm manufaktúrát.

A 10 fős pécsi székhelyű cég a Pannónia Filmstúdió leszármazottjaként, először - a 2012-ben elhunyt - Hernádi Tibor vezetésével Funny Film Kft.-ként, majd 2013 óta The Cartoon Garage Kft. néven kizárólag Red Bull-reklámrajzfilmeket készít, Wass Albert úti telephelyén.

A világ minden pontján vetített Red Bull reklámfilmeket a kezdetektől a mai napig hagyományos rajzfilmes technológiával készíti a manufaktúra.

A stúdió szakmai utánpótlást keres, így nyitott a csapatmunkát szerető, tehetséges, türelmes, rajzolni jól tudó, kreatív, de a kötöttségeket tiszteletben tartó fiatalok megkeresésére.

Ez a szakma komoly szakértelmet igényel, évek fáradságos munkája, annak a rutinnak a megszerzése, amivel a manufaktúrában dolgozók rendelkeznek.

Ebben a hagyományokat tisztelő, üzleti szemlélettel menedzselt, családias közegben a munka és tapasztalat iránti alázattal és hatalmas kitartással egy nagyon szép életpályát lehet elképzelni.