Üdvözöljük a

Alapító workshop a kamarában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Alapító workshop a kamarában

Szerző: Rozs Eszter | 2016. február 23.

Az üzleti terv elkészítésével ismerkedett négy diákcsapat három napon keresztül. Az Enterprise+ projekt keretén belül a kamara megszervezte az Alapító workshopot, a Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola diákjainak bevonásával.

A 2016. február 22 és 24 között megrendezésre kerülő rendezvény egy németországi alapokon nyugvó módszertan segítségével nyújt kiindulópontot a vállalkozásalapításhoz. A három nap során a diákok mentorok segítségével végigjárták az üzleti terv elkészítésének útját, az üzleti ötlet kidolgozásától indulva, a piac és a versenytársak felmérésén, a marketing tevékenységek meghatározásán át egészen a pénzügyi tervezésig. Foglalkoztak a termelés, beszerzés és logisztika, a vállalkozás számára megfelelő jogi forma, és a kockázatelemzés kérdésével is.

A diákoknak nem újdonság az együttműködés, hiszen december elején részt vettek a kamara által szerevezett vállalkozói kompetenciák fejlődését elősegítő Losleger workshopon.

A négy csapatot a kamara munkatársai mellett tapasztalt vállalkozók segítették a három nap során. A programot minden résztvevő sikeresnek és hasznosnak tartotta.

 

Azért, hogy minél több diák kipróbálhassa magát ezen a területen, a kamara pályázatot hirdetett a megye középiskolái számára.

 

Így nyilatkoztak a résztvevők a programról:

 

 

Az Enterprise+ projekt finanszírozása az Európai Bizottság támogatásával valósul meg. Jelen közlemény tartalmáért kizárólag a szerző tartozik felelősséggel; a Bizottság nem áll jót a benne foglaltak felhasználásáért.

Kapcsolódó anyagok: