Üdvözöljük a

Az innováció a foci nyelvén | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az innováció a foci nyelvén

Szerző: Rabb Szabolcs | 2014. június 23.

Zajlik a Világbajnokság. Az európai csapatok versenyképtelenségét az eddigi eredményeik is jelzik. Spanyolország és Anglia búcsúzik, nagy eséllyel a görög és portugál válogatott is csomagol. A bosnyák és horvát csapatoknak sem termett túl sok babér. Az eddigi mérkőzéseket tekintve 6:2 az állás Amerika és Európa versenyében. Mintha az innováció és kutatás-fejlesztés területén versenyeznénk.

A világ szabadalmi kibocsátásának jelentős részét az USA adja, a dél-amerikai országok folyamatosan csatlakoznak a BRIC(T) országokhoz és nőnek fel a globális versenyben.


Az Uniós bürokrácia a versenyelőnyöket folyamatosan gátolja és csökkenti, a KFI ráfordítások arányának növelését nem tudja elérni és a ráfordítások felhasználásának hatékonysága is kérdőjeles.


Mint az európai nagycsapatok a Foci VB-n. Ez már a múlt. A jövőt nem Európában játszák. Folyamatos és rendkívül gyors megújulásra van szükség, különben nem 6:2, hanem 50:4 lesz az eredmény pár éven belül. És akkor se foci, se versenyképesség.

 

A hazai és a nemzetközi Innovációs kitörési pontok elemzése és a hazai fejlesztési tervek is olvashatóak az oldal alján elérhető dokumentumban.