Üdvözöljük a

Az innováció, mint kitörési pont konferenciáról | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Az innováció, mint kitörési pont" konferenciáról

Szerző: Császár Gergely | 2016. november 25.

Lezajlott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Az innováció, mint kitörési pont” című konferenciája. A rendezvény levezető elnöke a Magyar Innovációs Szövetségben is elnök prof. dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora volt, aki mára már az MKIK Kutatásfejlesztés- és Innovációs Kollégium elnöki posztját is betölti. A kiváló előadások mind elméleti, mind gyakorlati oldalról megvilágították az innováció és a kutatás-fejlesztés gazdaságpolitikai, finanszírozási, infrastrukturális és szellemi tulajdonvédelmi aspektusait.

A fókuszban a kis- és középvállalkozások állnak, melyek a kutatói szférával együttműködve és az intézményi környezet által támogatva még erősebb motorjai lehetnek a gazdaságnak. A pályázati finanszírozási oldalról cél az is, hogy a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek témái illeszkedjenek a kiírásokhoz, és természetesen kiállják a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának K+F minősítési próbáját.

 

A jó innovációs és K+F tevékenységhez kiváló kutatók, versenyképes infrastruktúra és stabil, átlátható pályázati rendszer szükséges, a GDP arányos K+F ráfordítások mellett pedig a KKV-k innovációs aktivitása a mérvadó. Olyan struktúrának a kialakítására kell törekedni, melyben a vállalkozások megtalálják a helyüket a K+F+I pályázatokban, és melyben képesek újszerű, versenyképes és fenntartható fejlesztéseket végezni.

 

A hallgatóság a felgyorsult világ pörgésének fordulatszámának felvételére is alkalmas megoldásokról is hallhatott, pécsi vonatkozású sikerprojekttel is igazolva.

 

A jövő most van - ezt a KUKA (Keller Und Knappich Augsburg) fejlesztői világosan érzékeltették interaktív előadásaik keretében. Ennek bemutatására íme egy videó:

 

 

 

A konferencia előadói voltak:

Dr. Parragh László elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Dr. Rákossy Balázs államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós források felhasználásáért felelős államtitkárság

Dr. Pálinkás József elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Farkas Szabolcs elnökhelyettes, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Valner Szabolcs igazgató, Digital Factory

Weibel Balázs CEO, moow.farm

KUKA Robotics team

 

 

Az előadásokkal kapcsolatos kérdések feltevésére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara weboldalán lesz mód.