Üdvözöljük a

Befektetés a Geochem Kft-nél | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Befektetés a Geochem Kft-nél

Szerző: Császár Gergely | 2014. június 2.

Céltudatos munkával nagy lehetőséghez jutott a kamarai tag Geochem Kft., miután egy közelmúltban hozott döntés alapján a Széchenyi Tőkealap (SZTA) 120 millió forintot fektet a cég fejlesztéseibe.

A társaság tulajdonában lévő high-tech felszereltségű kőzetfizikai laboratórium nagy pontosságú méréseket tesz lehetővé olyan kőzeteken, amelyek általában rutinszerűen nem vizsgálhatóak. A mérések többek között a nagyon tömör kőzetek porozitását, víz és gáz áteresztő- vagy záró-képességét vizsgálják. Ilyen kőzeteket kell vizsgálni a hagyományos (pl. zárókőzetek) és úgynevezett nem konvencionális szénhidrogén-kutatás (pl. palagázok, CBM stb.), a szénkutatás, a radioaktív hulladék elhelyezés és a nagy mélységű geotermális kutatások (EGS) során. A társaság jelentős eredményeket ért el a sekély mélységű geotermális kutatások területén is, többek között műszerfejlesztéssel, mérési és mérnöki szolgáltatásokkal járult hozzá különböző projektekhez. E fejlesztésekkel a GEOCHEM laboratóriumának tevékenysége a CO2 tárolás, elnyeletés kutatási piacán is érdeklődésre számíthat.

 

A Széchenyi Tőkealap a 120 millió forintos befektetésével most kisebbségi tulajdonos szerepet szerzett meg, melyet a Geochem a kutatásokhoz szükséges eszközpark és munkaerő-állomány bővítésére, valamint a saját mérőeszköz fejlesztésére és piacra vitelére használ fel.

 

Az SZTA befektetésének mikéntjével kapcsolatos speciális tudással rendelkező cégvezető nyitott a tapasztalatok megosztására is, erre a későbbiekben kerülhet sor.

Kapcsolódó anyagok: