Üdvözöljük a

Bővül a kamara iparjogvédelmi pontja | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Bővül a kamara iparjogvédelmi pontja

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2013. szeptember 11.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít szeptemberben, melyen részt vesz az innovációs osztály két munkatársa is, hozzájárulva ezzel a kamara által kínált színvonalas iparjogvédelmi szolgáltatás fejlesztéséhez.

A PBKIK innovációs osztálya eddig is nagy hangsúlyt fektetett a z iparjogvédelem fontosságának tudatosítására. Miért fontos az iparjogvédelem? Az innovációs folyamatok sikerének minden fázisában nélkülözhetetlen a szellemi tulajdonunk védelme. Az elmúlt időszakban felértékelődött a szellemi tőke jelentősége, védelmük emiatt is rendkívül fontossá vált. A szellemi tevékenység eredményeképpen létrejövő alkotások meghatározott fajtái jogi védelem alatt állhatnak. A vállalkozások a szellemitulajdon-védelem eszközeinek segítségével gazdasági fölényre tehetnek szert, valamint elkerülhetik a költséges bitorlási, szerzői jogi pereket.

A PBKIK az SZTNH-val együttműködve Szellemitulajdon-védelmi Infopontot (VIVACE) tart fenn, mely alapszolgáltatásait díjmentesen nyújtja az ügyfelek számára.

A kamara jelenleg évente több mint 100 ügyfélnek nyújt iparjogvédelmi tanácsadást, mely számot a jövőben növelni szeretné. Ennek érdekében az innovációs osztály két munkatársa részt vesz a szeptemberben induló középfokú iparjogvédelmi képzésen.