Üdvözöljük a

CMC projekt félidőben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

CMC projekt félidőben

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. augusztus 28.

A CMC projekt célja, az egész Dél-Kelet-Európát átszövő új értékesítési csatorna megnyitása, a kisvállalkozások fejlődésének támogatása, valamint a turizmus és a helyi kézműipari klaszterek, a művészeti örökség és kulturális termelés összekapcsolása.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, együttműködve a Kulturális Ipari Kompetencia Központtal a projekt Partnerségi mechanizmus vizsgálata a „városi turizmus” területén, a Délkelet-Európai térség termelőkörzeteiben munkacsomag vezetője, melynek fő feladata: egy módszertani könyv elkészítése volt, azzal a céllal, hogy a turizmus és kreatív ipari szektor speciális megközelítésének kidolgozását és életképes turisztikai terveket előkészítse.

A munkacsomag június végén sikeresen zárult, a módszertani könyv a projekt honlapján rövidesen elérhetővé válik, amint a CMC honlap jóváhagyásra kerül.

A Rimini által vezetett kommunikációs munkacsomag másik fő feladata az hírlevelek generálása. Az első hírlevélben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és munkássága kerül bemutatása, angol nyelven. Ez a kamarai partnerek részére megküldésre kerül.

A projekt keretében megrendezésre került 2013 májusában egy nagy sikerrel zárult és jó visszhangú nemzetközi workshop és partnertalálkozó a Pécsett.

Ennek kapcsán mutatta be a Maribori Fejlesztési Ügynökség a "Hogyan fejlesszünk magán és közszféra közötti kapcsolatokat a kulturális és termelői klaszterek között a közép-kelet európai régió területén" című kézikönyv vázlatát, valamint köz ás magánszféra (public-private partnership) együttműködési pilot programját, melynek létrehozásában az összes projektpartner közreműködik.

A pécsi találkozó alkalmat adott a Szlovák partnerek munkacsomagjának bemutatására is, mely olyan internetes platform kialakítása, mely összeköti a látogatókat a kulturális ipari termékekkel, az ehhez kapcsolódó klaszterekkel és területekkel, valamint a "shopping tréner" és "területi termékmenedzser" elnevezéssel új szakmai szerepek létrehozása, a környező termelői területek turisztikai lehetőségeinek bővítéséért.

A következő szakmai találkozó október első hetében kerül megrendezésre Mariborban.