Üdvözöljük a

CMC projekt tavaszi mérlege | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

CMC projekt tavaszi mérlege

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. május 21.

Mivel közeledik a klaszter és kultúra találkozása (CMC) projekt negyedik periódusának vége, érdemes mérleget készíteni a kamara feladatairól és teljesítményéről.

A kamara és hazai partner szervezete a KIKK Egyesület dolgozik a PPP (Public-private-partnership) brossúrák fordításán és kiadásán, valamint a CSR (társadalmi felelősségvállalás) stratégiák megalkotásán. A CSR kérdőívek az egyik olasz partnertől (Unioncamere del Veneto) kapta meg a haza csapat, de mivel jelentős különbségek vannak a partnerországok között, ez csak honosítás után kerül kiküldésre a kamara partnerei részére.

A CMC zászlaja alatt futó formatervezési klub megtartotta soron következő ülését, melyen a 3D nyomtatási technológiákról kaptak átfogó képet a megjelenetek. Az elméleti előadást a gyakorlati bemutató követte, ahol megtekinthető volt a 3 D nyomtató működés közben. A találkozóra május 12-én hétfőn került sor, az RPT Innoteq Kft. kitelepülésén a Leonardo kiállításon. Orosz Norbert, az RPT-Innoteq Kft. ügyvezetője tartott előadást a 3D technológiákról, illetve gyakorlatban is bemutatta a nyomtató működését, valamint kollégája, Sipos Tibor segítségével megválaszolta a felmerült kérdéseket. A JP Múzeumok biztosították a Martyn Múzeum emeleti termeit az előadáshoz, illetve a 3D nyomtatás megtekintéséhez.

A workshop sorozat / rendezvény következő állomása a tervek szerint valamilyen módon kapcsolódni fog a design menedzsmenthez, hiszen ez jelentősen hozzájárul a sikeres kreatív ipari jelenléthez. Ezzel kapcsolatban a kamara már egyeztet különböző partner szervezetekkel.

A CMC partnerek folyamatosan dolgoznak annak a webes felületnek (ITC platform) a kialakításán, amely segítségével fel lehet térképezni a látogatható kreatív ipari pontokat a résztvevő partnerországok releváns területein.

A kamara törekszik a kreatív ipar támogatására minden lehetséges módon, így ezen a felületen az összes olyan kreatív ipari vállalkozás bemutatásra kerül, mely turisztikai célállomásként is felsorolható.

A fentieken túl az Egyetértési Jelentés (Memorandum of Understanding) dokumentumon dolgozik a nemzetközi partnerség, hiszen ez egy olyan dokumentum, amelyet alá kell írnia minden résztvevő országnak, ezzel is igazolva a projekt hasznosságát és jelentőségét.

A CMC projekthez kapcsolódó hírek megtalálhatók a www.cmc-project.eu, valamint a kamarai weboldalon, illetve a havonta megjelenő CMC hírlevélben, amelyre a CMC honlapon lehet feliratkozni.

A projekt a Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU Társfinanszírozásával valósul meg.