CMC - Társadalmi felelősségvállalás a kreatív iparban

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. június 6.
Cimkék: EU,kreatív ipar

A kamara és hazai partner szervezete a KIKK Egyesület a CMC projekt keretein belül, a napjainkban erősen fókuszba kerülő CSR (társadalmi felelősségvállalás) stratégiák fejlesztésén dolgozik. A feladathoz kapcsolódón 10 kreatív ipari vállalkozás került bevonásra a hazai CSR-hoz kapcsolódó kérdőívek kitöltésében. A kérdőívek eredményei teremtik meg az alapot, a partnerországok társadalmi felelősségvállaláshoz való hozzáállásának elsőfokú feltérképezéséhez!

Hazánkban sok felületen foglalkoznak a társadalmi felelősségvállalás különböző területeivel, ilyen például a Magyar Üzleti Felelősség Díja.
A CSR Hungary nemzetközi partnereivel karöltve (MHC International és a CSR International) 2006 óta a mérhető felelősség, a C(S)R/vállalati felelősség menedzsment rendszer szintű megközelítéséért dolgozik.
A 2008 óta meghirdetésre kerülő CSR Hungary Díj, 2014-ben megújult pályázati struktúrával, önkéntes tanúsítási rendszerrel támogatja a Magyarországon működő vállalkozások hiteles vállalati felelősség menedzsment rendszerét.
A pályázat célj, hogy az önkéntességen, az adományozáson és a vállalati támogatáson túl, már az üzleti működés egész CSR rendszere mérhetővé váljon. 
Pályázni 2014. október 06-ig lehet, amit követően az önkéntes tanúsítási rendszerben résztvevők a több szintes ellenőrzéssel (helyszíni ellenőrzés, külső audit), a CSR Hungary Díj 2 évre szóló védjegyeinek használatával pozicionálják magukat a piacon, az egyes iparágakban, a közbeszerzési folyamatokban, és az egyre tudatosabb fogyasztók és más érintettek felé is, így hozzájárulva a fenntartható és felelős üzleti kultúra terjesztéséhez hazánkban.