Üdvözöljük a

Design jövő időben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Design jövő időben

Szerző: Rozs Eszter | 2015. július 7.

A Magyar Formatervezési Tanács a kamarai szakmai partnere a SZTNH  testülete. Az MFT és a Design Hét Budapest közös szervezésében meghirdetett június végén megrendezett Design Világnap ez alkalommal a formatervezés változó szerepére, jövőformáló energiákra fókuszált. A DESIGN JÖVŐ IDŐBEN tematika jegyében megrendezésre került rendezvény az idén Spanyolországot vendégül látó Design Hét Budapest bevezető eseménye is volt egyben.

A napot a Cervantes Intézet dísztermében megrendezett Design jövő időben előadás és kerekasztal-beszélgetés nyitotta. A Dr. Galántai Zoltán egyetemi docens, jövőkutató (BME) Tovább a neurodesign felé? című előadását követő kerekasztalbeszélgetés moderátora Szemerey Samu építész, urbanista volt; beszélgetőtársai pedig Baróthy Anna és az S’39 Hybrid Design Manufacture, Nádasdi Eszter kommunikáció, média és gender szakértő (BME), továbbá Püspök Balázs DLA formatervező, egyetemi adjunktus (MOME).

Napközben a harmadik éve megjelenő Budapest Design Map idei kiadását bemutató design túrára került sor. Ennek keretében Osvárt Judit, az őszi Design Hét Budapest projekvezetője a belváros néhány izgalmas design-helyszínét mutatta be az érdeklődőknek. A Brody Studios különleges hangulatú enteriörjeiből a Code.Decode showroomjába vezetett a túra, majd a Sugar! Design Confectionery finomságaiból nyerhettek a túrázok friss energiákat. A világhódító Ykra hátizsákok új lakhelyére és a Mono Art & Design divatot és képzőművészetet ötvöző terébe tett látogatást követően a Paloma egyre több hazai designernek otthont adó épületének megtekintésével zárult az idei túra.

A programot a Design Terminál mentorprogramjából ízelítőt adó Design Piknik zárta a Design Terminál tetőteraszán, ahol a mentorprogramban résztvevő aktív és alumni designcégek meséltek élményeikről, a program előnyeiről és jövőbeli terveikről.

 

Forrás

Kapcsolódó anyagok: