Üdvözöljük a

Design Világnap 2016 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Design Világnap 2016

Szerző: Rozs Eszter | 2016. június 28.

Budapesti partnereink a Magyar Formatervezési Tanács, a Design Hét Budapest, a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Kft. és MOME+ közös szervezésében valósul meg a Design Világnap, melynek fókuszában idén a fiatalság jövőformáló energiái állnak.

Az idei Design Világnap az International Council of Societies of Industrial Design megújítását is jelképező új nevének - World Design Organisation - bevezetését ünnepli, építve a design 2015-ben közösségileg megújított fogalmi meghatározására. A rendezvény a Design Hét Budapest bevezető eseménye.

 

A Design Világnap idén Budapesten két napos programmal várja az érdeklődőket: 2016-ban a rendezvény fő témája a 'Youth in Design', ehhez kapcsolódik egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés a fiatal designerek társadalmi felelősségvállalásáról és a design új, társadalomformáló megközelítéséről. Emellett részt vehetnek egy különleges gyárlátogatáson a Varinex 3D nyomtatással foglalkozó üzemében, ahol kiderül, hogyan működik egy 3D nyomató és 2016-ban mire képes a technológia. A Design Világnaphoz kapcsolódik a MOME+ programsorozat zárórendezvénye is, valamint bemutatkozik a Budapest Design Map idei kiadása és a Start Up Guide legfrissebb verziója.

 

 

Forrás, program és további információ a mellékletben.