Üdvözöljük a

Eladó a Tüke Online Piac | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Eladó a Tüke Online Piac

Szerző: Rozs Eszter | 2017. február 15.

„A Tüke Online Piac lényegi részét képezi, hogy a palettát kizárólag egy, vagy több minősítésen átesett Partnerek termékei alkotják. Minden alkotó Baranya megyéből kerül meghívásra az oldalra és csak az előzetes minősítést követően kerülhet be terméke az oldal kínálatába, így garantálva azt a törekvésünket, hogy tökéletes, hozzáadott értékkel és szeretettel készült online piacot teremtsünk.” - olvasható a Tüke Online Piac, rövidebb nevén a TOP webshop oldalán.

A fejlesztők törekvése sikeres, hiszen nagyszerűen zárták a karácsonyi pörgős-vásárlós időszakot. Az oldal az ősszel, 19 partnerrel indult útjára és az év végi két hétben a termékek 40%-a került eladásra.

    Ez a teszt időszak nagyon jól prezentálta a TOP életképességét és sikerességét, a teljes keretrendszer nagyszerűségét és a megfelelő marketig fontosságát. Valamint azt is, hogy egy webshop működtetése 3-4 fő állandó alkalmazottat igényel, akik mással sem foglalkoznak, mint a raktározás, termékek befotózása, alkotókkal való kapcsolattartás és ehhez hasonló mindennapi munkák.

    Erre egy termékfejlesztő cég nem feltétlenül van berendelkezve, és ez az oka annak, amiért a nagy jövő előtt álló webshopot eladásra kínálja a Marketing Soul Kft..

    Török Gergő Zoltánt, a cég marketingvezetőjét kérdeztük a döntésről.

 

    1.       Nehéz megválni egy ilyen személyes fejlesztéstől, mint a TOP?

 

Alapvetően nagyon, hiszen közel egy év fejlesztésnek az eredménye. Mi készítettük a teljes marketing és webáruház motort, a hozzá kapcsolódó minősítési rendszert és a személyes kapcsolattartást is mi végezzük az alkotókkal. Mivel a tevékenységi körünkhöz nagyban kapcsolódik a törekvés így még személyesebb a munka, de be kell látnunk, hogy ez a lépték már nem koordinálható házon belül és a törekvést túl fontosnak tartjuk ahhoz, hogy eltűnjön a piacról, hiszen nemes a cél, ami win-win helyzetet eredményez a project minden résztvevőjének akár fenntartó, akár értékesítő, akár vásárló oldalon.

 

    2.       Ha jól értem, arról van szó, hogy ti első sorban fejlesztő cég vagytok és a webshoppal kapcsolatos konvencionális feladatok távol állnak tőletek. Inkább alkottok újat, minthogy fenntartással foglalkozzatok, jól látom?

 

A TOP fejlesztése azért volt nagyszerű, hiszen a Marketing Soul Kft. alapértelmezetten számos ügyfél projectjét viszi piacra menedzsment, marketing, grafikai tervezés és webfejlesztés színterén is. Így még jobban beleláthattunk abba, hogy miként épül fel egy project a gyakorlatban és jobban tudjuk szemléltetni az ügyféllel, hogy mi is vár rá menedzsment és kiszolgálási oldalon. Mi jellemzően ugye kizárólag azért felelünk, hogy vásárló menjen a rendszerbe és a kiszolgálást már az automaták és a partnerek végzik más-más termékek esetében. Újszerűvolt és meglepő volt a másik oldalba is belekóstolni. Nagyon élveztük, de túlnőtt rajtunk. Válaszolva a kérdésedre, igen, jobban szeretjük az új dolgokat, mint az általános menedzsmentet, hiába ugyan olyan kreatív, mégis más az, amikor látjuk, hogy valami elindult. Sokkal kevesebb benne a kihívás. Fejlesztők vagyunk, kreatív szakemberek. Lételemünk, hogy mindig valami új dolgot csináljunk.

 

    3.       Eldőlt már, hogy ki viszi tovább a webshopot vagy keresitek még a megfelelő szakmai partnert, akinek jó szívvel átadnátok a Tüke Online Piacot?

 

Volt már konkrét tárgyalásunk ezügyben, azonban olyan vállalkozás részére kívánjuk átadni az online piacteret, aki a szívén viseli a projectet és nem csinál belőle egy alsó kategóriás projectet. A TOP minden funkciója még nem is került publikálásra, így további lehetőségek, országos és nemzetközi potenciál is van a projectben. Már minden kiszolgáló tényező megvan hozzá, de ezt a saját menedzsmentünk nem fogja elbírni, így fontos, hogy gyorsan találjunk partnert, hiszen nem szeretnénk, ha a termék sínylené meg a globálisan nálunk is tetőző munkaerőhiányt.

 

    4.       Jól gondolom, hogy egy teljes csomagot kap (értsd. teljes keretrendszertől, a védjegyoltalomig), aki megveszi a TOP-ot?

 

Gyakorlatilag minden kész van. A teljes know-howt átadjuk, az összes fejlesztéssel, hogy nagyon gördülékeny és gyors legyen az átállás. Mindenünk kész van. A szerződésektől a folyamatokig.

 

    5.       Úgy vélem, most sem tétlenkedtek, van valami új fejlesztés terítéken?

 

Természetesen vannak további terveink, további ötleteink, melyek megvalósításába már belekezdtünk, vagy hamarosan belekezdünk, ezért is szükséges, hogy a TOP új gazdát találjon, hogy az erőforrásainkat megfelelő módon tudjuk csoportosítani. Most már igen óvatosak vagyunk, hogy csak akkor fejlesztésbe kezdjünk, melyet mi magunk is tudunk menedzselni vagy egy-egy automatizmus elbír, hiszen nem szeretnénk még egyszer ilyen helyzetbe kerülni. Mindenesetre öröm az ürömben, hogy a TOP beváltotta a hozzá fűzött reményeinket és az is igazán jó hír, hogy aki átveszi már nem a nulláról indul és egy jól prosperáló termék – gyakorlatilag - kezdeténél ott lesz. Igazi kihívás, ez teljesen biztos.

 

  Köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk!