Üdvözöljük a

Elérhető az Európai IPR Helpdesk legfrissebb értesítője | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elérhető az Európai IPR Helpdesk legfrissebb értesítője

Szerző: Rozs Eszter | 2015. november 20.

Az értesítőt ez alkalommal nagyrészt az ipari minták - iparjogvédelem, hol és hogyan kell keresni bejegyzett formatervezési minták között, új design innovációs finanszírozási lehetőségekről Horizont 2020 keretében  - kérdésének szentelték.

Az értesítőben elolvashat egy fiatal luxemburgi tervezővel készült interjút, mely rámutat a szellemi tulajdon és a design védelmének fontosságára.
Olvashat egy cikket a szakmai vásárokról, amely gyakorlati ajánlásokat fogalmaz meg a jogsértés kockázatának minimalizálása érdekében, a potenciális kiállító új, innovatív termékeinek és szolgáltatásainak védelme érdekében.
Megtalálhatja Thomas Gergen professzor interjúját, mely elmagyarázza a közvetítői eljárások előnyeit és kockázatait, mint lehetséges alternatív megoldásokat a szellemi tulajdonnal kapcsolatos viták megoldására.
És mint mindig, az értesítőben megtalálhatja az új információkat az IPR eseményekről, valamint néhány friss hírt a segélyvonal szolgáltatásról. Ezen túlmenően, a szokásos szabadalmi kvízt, és egy új design keresztrejtvényt is.

 

Értesítő elérése.

 

Forrás és további információ.