Üdvözöljük a

Elindultak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elindultak

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. március 27.
Cimkék: pályázat

A FEEK konferenciatermében megtartott „Önindító” zárókonferencia sikerrel zárta azt a méltatott munkaügyi programot, amelyet öt intézmény karolt fel a múlt évben. A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, a Magyar Turizmus Zrt., a KIKK Egyesület, és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósult program a kreatív ipari vállalkozások fejlesztésével kívánta fellendíteni a régió gazdaságát.

önindító1Janovics László a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója fogadta a megjelent vendégeket, majd Dr. Nemeskéri Zsolt, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar dékánja mondott köszöntőt. Ezt követően Komáromi Róbert, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok szerepe a vállalkozások élénkítésében témában adott elő. A kamara munkatársa, Sipos-Rozs Eszter projektmenedzser az „Önindító”- kreatív ipar fejlesztését célzó program értékei című előadását, Sigora Irma Baranya Megyei Vállalkozó Központ igazgatójának beszéde követte.

A Fair-Expo Kereskedelmi Kft. által biztosított standok megtekintése után Keresnyei János a KIKK Egyesület elnöke az „Önindító” kreatív ipari programot strukturális szempontból mutatta be.

Előadott Tanó Mónika „Önindítós”, akinek cége a „Ízlés és Harmónia” HOMEART design by Tanó Móni már most nagy ismertséget tudhat magáénak, valamint a Markcon Kft. ügyvezetője Vendler Balázs, aki a „Bekapcsolós” pályázókat képviselte.  Fontos említeni, hogy a két munkaügyi program az „Önindító” és a „Bekapcsoló” egy időben indult el és a zárórendezvény mindkét programot lezárta.

Az Önindító program „keresztszülői” szemmel című előadásában Dr. Kállai Sándor a Rokána Kft. ügyvezetője mutatott rá a program értékeire.

Végül Janovics László a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója foglalta össze a programot röviden. A konferenciát állófogadás zárta.