Üdvözöljük a

Elkészült a CMC projekt weboldala | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elkészült a CMC projekt weboldala

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. szeptember 6.

A CMC projekt növelni kívánja turisztikai vonzerőt azáltal, hogy a klaszterek termelését és kapacitását fejleszti. Mindez olyan specifikus tevékenységeken keresztül valósul meg, amelyek a turizmus, a termelés és a kultúra összekötésére hívják fel a figyelmet és ehhez fejlesztik az erőforrásokat.

A projekt különösen olyan, kevésbé ismert turisztikai térségekre kíván turistákat bevonzani, ahol olyan klaszterek működnek, melyek az új integrált útvonalak népszerűsítésével képesek rá, hogy a kulturális látnivalók és helyi termékek összekapcsolásával több különálló vagy integrált ajánlatot kínáljanak.

A művészet, a kultúra, a turizmus és az ipar közötti kapcsolatok elősegítése lehetővé teszik az egyedi és integrált turisztikai ajánlat népszerűsítését az adott terület egészének valorizálásával.

 

A projektet és céljait, valamint a partneri kapcsolatokat bemutató CMC honlapot az olasz Rimini Tartomány  menedzselte.

 

Rimini a kommunikációs munkacsomag felelőse, együttműködve a projektben résztvevő 5 ország, 9 másik projekt partnerével összegyűjtötte országonként azokat a lokális, kizárólag a régióra jellemző kreatív ipari / turisztikai jellegű képanyagokat és angol nyelvű híreket, amelyek jól reprezentálják a CMC projektet. A projekttel kapcsolatos hírek honlap mellett, folyamatos bemutatásra kerülnek az időszakosan megjelenő hírlevélben is.

 

A honlapon folyamatosan frissülnek a projekttel kapcsolatos hírek, naprakész információk kerülnek feltüntetésre, így a 2013. szeptember 17-én megrendezésre kerülő spliti SEE szemináriumot bemutató cikk is, melyen a CMC vezető partnere Veneto Régió képviseli majd a CMC partnereket.

 

Itt kerül bemutatásra többek között a végleges formájában a hazai munkacsomag keretében elkészült a kultúra és a klaszterek kreatív együttműködésén alapuló, az európai országok közötti együttműködés kialakítása, fejlesztése témájú nemzetközi módszertani könyv is, mely létrejöttében a CampInvest Kft. és a Crudus Üzleti Tanácsadó Kft., önkéntes kamarai tagunk vállalt aktívan szerepet.

 

A találkozó után az angol nyelvű módszertani könyv a honlapon elérhetővé válik.

 

További információ, valamint a projekt letölthető angol / olasz nyelvű prospektusa megtalálható a www.cmc-project.eu weboldalon.

Kapcsolódó anyagok: