Üdvözöljük a

Energiát kevesebbért a KKV-k számára is – a kamara segítségével | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Energiát kevesebbért a KKV-k számára is – a kamara segítségével

Szerző: Császár Gergely | 2013. november 8.

A kamara mindig igyekszik megkeresni a legjobb megoldásokat tagjai részére. Így van ez az energia-beszerzések területén is, ahol szakértő tanácsadó segítségével segíti elő a földgáz- és villamos energia fogyasztásért fizetendő költségek csökkentését a KKV-k, közintézmények számára is. E csoportok az ipari méretekben kicsinek számító mennyiség miatt elesnének az energiakereskedők tenderszerű megversenyeztetésétől, a Kamarai Energia Beszerzési Közösség segítségével azonban jelentős költségmegtakarítást érhetnek el. A Közösség tanácsadója a független beszerzési szakértő Sourcing Hungary Kft. Bizalomébresztésként álljon alább néhány adat a cég eddigi működéséből.

A cég eddigi közel 6 éves működése során több mint 3000 ügyfél megbízásából szervezett beszerzésekben összesen 15 milliárd forintos megtakarítást ért el. A közel 4000 ügyfélprojekt beszerzési volumene meghaladja a 230 milliárd forintos összértéket. Tevékenysége során mindösszesen 1122 millió m3 földgáz és 4658 millió kWh villamos energia fogyasztási mennyiség került kalapács alá.

 

Kiemelt sikereket ért el az energia beszerzésekben, mind a versenyszférában, mind az állami szektorban. Éves szinten ca. 1000 GWh villamos energiát és 200 millió m3 földgáz energiát versenyeztet meg. Több ezer egyedi és csoportos beszerzési eljárást, több ezer elektronikus aukciót, árlejtést bonyolított le, ezzel is népszerűsítve az elektronikus beszerzést.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kapcsolattartója a baranyai cégek számára:
Gelencsér Lajosné (gelencserne@pbkik.hu; +36 72 507 185).

Kapcsolódó anyagok: