Üdvözöljük a

Enterprise+ az önfoglalkoztatásért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise+ az önfoglalkoztatásért

Szerző: Rozs Eszter | 2015. május 22.

Május 19-én bemutatásra került az Enterprise+ projekt egy jól szervezett információs nap keretében. A kamara részvételével zajló projekt célja, hogy fiatal 15 és 25 közötti fiatalokat készítsen fel a vállalkozói létre, a gazdasági, pénzügyi, szervezeti kérdéseket fókuszba hozva, a vállalkozói lét buktatóit bemutatva.

Az információs nap eredményességét bizonyítja, hogy számtalan együttműködés született a résztvevő partnerek között, valamint a találkozó elérte a valós célját, nem csak megszólította a megjelenteket, hanem be is vonta a projekt megvalósításba.

 

A Pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola és a Szent Mór Iskolaközpont - a gazdasági szemléletet oktató és a gazdasági pályaorientációt elősegítő oktatási intézményként - jelezte részvételi szándékát a fiatalok kiválasztásában és a tehetségkutatói/megfigyelői szerepek betöltésében.

 

A személyiség teszttel kiválasztott fiatalok fókuszcsoportokat alkotnak majd, amelyek 5 napos képzésben kapnak egy új nézőpontot, amely alapján egy újabb 5 napos kurzuson megvalósíthatják üzleti terveik kidolgozását.

 

Az Enterprise+ feladata elsősorban egy értékelés nyújtása, ami alapján bátran belevághatnak a vállalkozói életformába a fiatalok és ki tudják kerülni az önfoglalkoztatás buktatóit.

 

A projekt menedzseléséhez szükséges moderátorok képzése, akik elősegítik a csoportok közötti kommunikációt és mentorok kiválasztása, akik vállalkozói tapasztalataikat és jó gyakorlataikat megosztják a fiatalokkal.

 

A Pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola 10 éve rendez a diákjainak fiktív nemzetközi üzleti vásárokat, találkozókat és üzleti bemutatókat. Ezeken a szakmai gyakorlaton, felhasználva az Enterprise+ projekt által kifejlesztett módszertant, még hatékonyabb megvalósítás érhető el.

 

A szakközépiskola igazgatója, Banó Andrea előjelezte, hogy az Enterprise+ információs napon a Szent Mór Iskolaközponttal való egyeztetés alapján valószínűleg a friss gazdasági tapasztalatokkal rendelkező Szent Mórt (2014 szeptembere óta vannak pályaorientációs és gazdasági tantárgyak az Iskolaközpontban) a gazdasági szemlélet átvételében támogatja majd.

 

A kamara és a projektvezető német delegáció 20-án látogatást tett a Pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskolába, ahol megállapodtak a felek a további együttműködésről, valamint felkeresték a Pécsiközgáz Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központját, ahol Dr. Bedő Zsolt, az létesítmény igazgatója mutatta be a Központ működését.