Üdvözöljük a

EUREKA pályázati lehetőségek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EUREKA pályázati lehetőségek

Szerző: Hamar László | 2014. augusztus 12.
Cimkék: EU,pályázat

Az 1985-ben létrehozott EUREKA együttműködést azzal a céllal indítottak el, hogy az európai ipar termelékenységét és világpiaci versenyképességét erősítsék. 

altA program keretében nemzetközi együttműködési projektek formájában megvalósuló, piac-orientált K+F tevékenységet támogatnak, döntően vállalatok, KKV-k, kisebb részben kutatóintézetek, egyetemek részvételével. Az „EUREKA projekt” státusz, cím elnyerése - egyben a szakmai minőség európai védjegye - garancia a kutatások jó színvonalára, megalapozottságára és a piaci értékesíthetőségére.

 

Az EUREKA minden technológiai terület felé nyitott, a projektek „alulról jövő” kezdeményezéssel születnek, a vállalkozások és kutatási partnereik megegyezésén múlik, hogy milyen témában, milyen feltételekkel működnek együtt. A projektek minden esetben piacközeli K+F szakaszra irányulnak, végeredményük piacra vihető termék, szolgáltatás vagy eljárás. Egy EUREKA projekt elindításához mindössze 2 EUREKA tagország intézményeinek együttműködésére van szükség.

 

További információ ill. a jelenleg nyitott pályázatok listája itt.