EVLIA – Jól sikerült a módszertan első bemutatója

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. március 14.

Március elején tartották Velencében a projekt második nyilvános konferenciáját, ahol a szakma megismerkedhetett a módszertannal.

A rendezvény nagy érdeklődésre tett szert, mivel a szellemi eszközök értékének elismerése a finanszírozás, fedezet kérdéskörében még gyerekcipőben jár. A szakemberek felhívták a figyelmet, hogy jelenleg Európa szintű probléma a KKV-k fejlesztéseinek finanszírozása, melyet a materiális alapú fedezetek előnyben részesítése is nehezít. Ezért van szükség az immateriális javak európai szintű piacának megteremtésére, ami szemléletváltást hozna a bankszektorban.

A projekt célja ennek elősegítése egy olyan értékelési módszertan segítségével, ami feltárja, beépíti az üzleti tervbe és egyben értékeli is a vállalkozásoknál megtalálható immateriális javakat. Az értékelésen átesett vállalkozások így felkészülten kereshetik fel a pénzügyi közvetítőket, befektetőket.

A projekt a közeljövőben elindítja a teszt fázist, ahol a módszertan élesben is bevetésre kerül: Magyarországon öt vállalkozás és egy klaszter fog átesni a procedúrán, mely révén remélhetőleg a projektjeik finanszírozása is révbe ér.

 

A projekt a Dél-Kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU Társfinanszírozásával valósul meg.