Üdvözöljük a

EVLIA – Készülünk a szeptemberre | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EVLIA – Készülünk a szeptemberre

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. augusztus 7.

Az „iskolakezdés” a projektpartnerek számára is rengeteg feladatot hoz!

A szellemi eszközök értékelésével foglalkozó projektben a feladatok az operátor-képzéssel kezdődnek, ahol a módszertant később alkalmazó szakemberek sajátítják el a három lépéses módszertan alkalmazásához szükséges háttértudást. A képzés egy online kurzussal fejeződik majd be, melyet a projektpartnerek által fejlesztett IT platformon keresztül érhetnek majd el az operátorok.

 

A módszertan első magyarországi alkalmazására októberben kerül sor, ahol a kiválasztott vállalkozások egy operátor segítségével mérik majd fel szellemi eszközeiket, és megvizsgálják, hogy ezen eszközök alkalmasak-e fedezetként történő alkalmazásra egy esetleges tőkebevonás során. Azokat a vállalkozásokat, akiknél kimutatható értéke van a szellemi eszközeiknek –és igénylik is- az operátor végigkíséri a tőkebevonás folyamatán.

 

A módszertan a projekt összes országában felmérésre kerül, melynek eredménye egy könyvben kerül összefoglalásra. A kiadvány és a tapasztalatok a decemberi zárókonferencián az érdeklődők számára is elérhetővé válik.

 

A projekt a Dél-Kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU Társfinanszírozásával valósul meg.