Üdvözöljük a

Evlia projekt – Véget ért az első két periódus | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Evlia projekt – Véget ért az első két periódus

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2013. július 22.

Június végén zárult le a projekt első két szakasza, mely a további feladatokat alapozta meg. A következő periódusban szakértők bevonásával folytatódik a munka.

A szellemi eszközök értékelésével foglalkozó nemzetközi projekt bevezető szakasza lezárult.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarának ebben az időszakban volt a legtöbb feladata, mivel a projekt kommunikációs munkacsomagjának vezetőjeként meg kellett teremtenie a kommunikációhoz szükséges hátteret. Elkészült a kommunikációs terv, az arculat, a weboldal, mely saját intranet felületet biztosít a projekt számára, valamint a kamara irányítása alatt a projektpartnerek országaiban megrendezésre kerültek az első workshopok.

A kamara mindezen feladatokat önkéntes tagok bevonásával valósította meg (Creamotiv Kft., Wawona Internet Kft., Hétfő Kft., Digitprint Kft., Bolko Bt.).

A szakmai munka célja az első szakaszban a környező országok szellemi eszközértékeléssel kapcsolatos tapasztalatainak és szokásainak felmérése volt. Az osztrák partner kérdőívek és kutatómunka segítségével mérte föl a helyzetet. A végleges anyag még szerkesztés alatt áll, azonban hamarosan publikálni fogjuk.

A most induló szakasz a felmérés tapasztalataira épül és célja egy olyan értékelő algoritmus kiválasztása, mely továbbfejleszthető és adoptálható a partnerországokban. Szeptemberben egy nemzetközi szakértői workshopra kerül sor Bécsben, ahol a meghívott szakemberek ütköztethetik véleményüket a kiválasztott rendszerrel kapcsolatosan. A workshop tapasztalataira építve minden országban munkacsoportok kerülnek felállításra, ahol az összes érintett gazdasági szereplő képviselve lesz, a vállalkozóktól a pénzügyi közvetítőkig. Ezek a munkacsoportok - melyek a projekt további munkaszakaszaiban is támogatni fogják a projektpartnerek munkáját - elemezni fogják az elkészült szakmai anyagokat és javaslatokat tesznek annak fejlesztésére, javítására.

A munkaszakaszt decemberben egy nemzetközi rendezvény zárja, ahol bemutatásra kerülnek a projekt addig elért eredményei és további céljai.

Kapcsolódó anyagok: