Februárban indul az online képzés a H2020 keretprogram hazai KKV pályázóinak

Szerző: Hamar László | 2014. december 17.

altA Nemzeti Innovációs Hivatal a hazai KKV szektor összes szereplője számára elérhető online kurzussal támogatja a sikeres hazai részvételt a H2020 Uniós pályázatokon. A képzés célja, hogy hazánk megtartsa a régióban jelenlegi vezető helyét az elkövetkezendő években, illetve a KKV fejlesztési eszköz pályázatoknál tapasztalható pályázati aktivitást tekintve a jelenlegi 6. helyről még feljebb kerüljön.

Az e-learning modul a www.nih.gov.hu/h2020-oktatas linken érhető el február elejétől.

 

A KKV fejlesztési eszköz felhívásra kizárólag profitorientált kis-és középvállalkozások pályázhatnak olyan projektekkel, melyek európai szinten innovatívak és piacképesek. Az Unió célja, hogy a nagy növekedési potenciállal rendelkező, kiemelkedően innovatív vállalkozások jelentős forráshoz jussanak. A pályázati eljárás leegyszerűsödött, ám csak a legkiválóbbak részesülhetnek támogatásban. A KFI szereplők innovációs képességfejlesztésének elérése érdekében a NIH egy olyan képzési profil kialakítását valósítja meg, amely fokozza a hazai KKV szektor szereplőinek forrásbevonási képességét.

 

Az online képzésről

Az online képzés keretében a hazai KKV-k megismerkedhetnek a Horizont 2020 program céljával, felépítésével, költségvetésével, a pályázatokra vonatkozó általános jogi és pénzügyi ismeretekkel, a KKV minősítés szabályaival, illetve konkrét tanácsokat is kapnak majd az adott pályázatok elkészítéséhez.

Bemutatásra kerül továbbá az elektronikus pályázói felület is. Az oktatási anyagban ellenőrző kérdések, feladatok is lesznek, így ösztökélve a résztvevőket a tananyag teljes körű elsajátítására. A kurzus végén a résztvevő vállalkozások képesek lesznek saját ötletük színvonalas bemutatására az EU által elvárt pályázati formában.

Az online képzés mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Forrás: NIH