Üdvözöljük a

Formatervezés gombnyomásra? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Formatervezés gombnyomásra?

Szerző: Rozs Eszter | 2015. május 7.

Ismét találkoztak azok a cégek, melyek a formatervezést mindennapjaikban szervesen alkalmazzák és a design iránt érdeklődők a kamarai Formatervezési Klubban, május 6-án.

A PICKform Bt. vezető tervezője, Bazsali Gábor nyújtott átfogó és felhasználóbarát képet a létező, valamint a PICKform Bt. által használt 3D technológiákról. Felhívta a figyelmet a régióban megtalálható többi technológiára, illetve a saját alkalmazott technológia sajátos jegyeire. Mindeközben a klubban megjelentek figyelemmel kísérhették annak a 3D nyomtatónak a működését, amit az előadó épített és használ a mindennapokban.

Az első pont, mely lefektetésre került, az volt, hogy bár vonzó a lehetőség, nem a formatervezés történik gombnyomásra, hanem maga a tárgyalkotás.

Az izgalmas és emberközeli előadást kérdések követték, ahol a költségektől, a 3D szkennelésig mindenféle problémafelvetés elhangzott. A 3D makettek körbeadása és elemzése szintén a program részét képezte.

A félórás előadás kellemes közegben zajlott és a kötetlen beszélgetésén is sokan tették fel kérdéseiket.

A találkozó közelebb hozta a 3D technológiát a megjelentekhez és remélhetően megoldást kínált a megbeszélt problémákra. Így talán a jövőben több szakterület is nagyobb bizalommal támaszkodnak erre - a nem az egyéb technológiák helyettesítésére, hanem segítésére szolgáló - iparágra.

Bazsali Gábor előadása megtekinthető ezen a linken.