Üdvözöljük a

Formatervezési Ösztöndíj | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Formatervezési Ösztöndíj

Szerző: Rozs Eszter | 2015. január 30.

A kamara támogatja a kreatív ipart a régióban. A tavalyi évben többször ülésezett a Pécsi Formatervezési Klub és ennek eredményeként októberben megrendezésre került a DesignPécs 2014, mely a Budapesti Design Hét kísérő rendezvénye volt.

A kamara megkezdte az előkészületeket a DesignPécs 2015 rendezvény szervezéséhez, melyen nemzetközi látogatottságra is számíthat a város.

A kamara emellett igyekszik a régió tervezői figyelmébe ajánlani az aktuális pályázatokat, így a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat is.

A kamara szakmai partnere a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, melynek egyik testülete, a Formatervezési Tanács ebben az évben is meghirdette a 35 év alatti művészek támogatására irányuló Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat.

A 2015. évi ösztöndíjat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közösen finanszírozza. Az ösztöndíjprogram meghirdetéséről és lebonyolításáról a Magyar Formatervezési Tanács gondoskodik.

Az ösztöndíj odaítéléséről az Ösztöndíjbizottság dönt. Az Ösztöndíjbizottság figyelemmel kíséri, és év végén értékeli az ösztöndíjasok munkáját. Az Ösztöndíjbizottság jogosult dönteni az ösztöndíj halasztásáról, meghosszabbításáról, illetve visszavonásáról.

Az ösztöndíj összege 900 000 Ft (a kifizetés 2xháromhavi bontásban történik)

Az ösztöndíj futamideje 6 hónap.

További információ.