Üdvözöljük a

Hajrá dizájnerek! – Pályázatok és ösztöndíjak az év elején | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hajrá dizájnerek! – Pályázatok és ösztöndíjak az év elején

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. január 24.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Osztálya nyomon követi a hazai és nemzetközi innovatív innovációs törekvéseket. Bemutatásra kerülnek különböző innovatív találmányok és formatervek, melyek egy teljesen új oldalról közelítenek meg egy-egy megoldásra váró problémát, illetve kamaránk felhívja a figyelmet a különböző pályázatokra, azok eredményeire, illetve a pályázható díjakra és ösztöndíjakra.

Ez alkalommal a PBKIK a Magyar Formatervezési Tanács által kezelt 2014-es Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat helyezte előtérbe.
Az ösztöndíjat a három minisztérium alapította azzal a céllal, hogy segítse a fiatal, 35 év alatti, egyetemi diplomával rendelkező formatervezők szakmai fejlődését és a design innovációs integrációjával növelje a hazai gazdaság versenyképességét.
2008-tól az alkotók gyártó cégekkel közösen kialakított programmal is pályázhatnak, 2014-ben pedig akár az együttműködő cégek által javasolt, előre meghatározott témák közül is választhatnak ösztöndíjprogramot.
Ösztöndíjbizottság döntése alapján a 2014. február 21.-ig beérkezett pályázatok közül kerülnek kiválasztásra az ösztöndíjasok, akik fél éves munkájukra bruttó 900.000 ft-os támogatást nyerhetnek el.
A 2014. évi ösztöndíjat - a kamara szakmai partnere - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közösen finanszírozza.
Az előző évek ösztöndíjasai és további információ itt .