Üdvözöljük a

Hasznosnak bizonyult | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hasznosnak bizonyult

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. február 26.

A CMC projekt a Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU társfinanszírozásával valósul meg és egy olyan projekt, mely rendkívül hasznosnak bizonyult idáig.

Kétségtelen, hogy a projekt utóélete hosszú lesz és fenntarthatósága nem fog akadályba ütközni. Ezt támasztotta alá az elmúlt héten tartott „Shopping trainer” képzés is, melyen 13 tréner szerzett képesítést.

Az elmúlt év novemberében hazai oldalról oktatói képzésen vett részt négy szakember, akik egy, több ország együttműködésében létrehozott módszertan szerint összeállított tananyagot hoztak magukkal a nemzetközi oktatási platformról, hogy Magyarországon újabb trénereket képezzenek.

A trénerek feladata olyan helyi termékmenedzserek képzése, akik egyszerűsítve a menedzseri és marketinges feladatokat látják el kombinálva, úgy, hogy a leghatékonyabb kreatív ipari termékmenedzsment jöjjön létre, amely egyszerre segíti a gazdaságot és vonzza be a turistákat a régióba.

Az új oktatói gárdát a kreatív iparban dolgozó szakmai partnereink alkotják:  Gant Kfcmc képzés_Vágvölgyi Rékat. és a BC- Marketing Kft. részéről két-két fő, a Hétfő Kft. ügyvezetője, valamint Szilágyi Tímea marketing szakember. Emellett a kamara részéről Hullmann Eszter a Baranyaland klasztermenedzsere, projektben résztvevő kamarai munkatársak és a KIKK egyesület munkatársai vettek részt a képzésen. Hallgatóink sorait erősítette a Kreatív Ipari Klaszter egyik klasztermenedzsere Joó Szilárd is.

Ezek a szakemberek alkalmassá váltak a tananyagok manufakturális szinten történő integrálásra, valamint olyan termékmenedzserek oktatására, akik a nemzetközi módszertant közvetlenül tudják majd alkalmazni munkájukban.cmc képzés_erős gábor

Minden visszajelzés pozitív volt, melyekből leszűrhető, hogy a részben külföldön képzett oktatóink kiválóak voltak - Vágvölgyi Réka, Dr. Jarjabka Ákos, Erős Gábor, Keresnyei János, Rabb Szabolcs -, és pozitívan csapódott le, hogy bevonták a hallgatóságot is az előadásokba, személyre szabott példákkal, esettanulmányokkal.

„A képzés valamennyi előadása nyújtott számomra hasznos és új információt, amiket a munkám során tudok hasznosítani.” mondta a kommunikációért felelős marketinges munkatársunk Katona Petra.
Az előadások beosztása, hossza sem volt megterhelő, így két napra osztva.

Összegezve elmondható hogy a sikeres tréninget, további ehhez kapcsolható helyi képzés fogja követni, melyeken a kamara számít a frissen képzett szakértői csapat részvételére is.