Hatékony korrózióvédelem - hogyan?

Szerző: Hamar László | 2016. szeptember 27.
altKamaránkat megkereste a Magyar Tűzihorganyzók Szervezete egy rendezvényjavaslattal, tűzihorganyzott acélszerkezetek és bevonatok tervezési és gyártási irányelveiről, szabványairól.

 

 

 

Az acélszerkezetek korrózió elleni védelmének minősége erősen befolyásolja egy objektum kivitelezési, de főleg későbbi fenntartási költségeit.

 

A tűzihorganyzási technológia alkalmazása általában nem drágább, mint egy jóminőségű, kétrétegű festésé. Ugyanakkor a 7-10 évente felújítandó festéssel szemben - legalább 40-50 éves, karbantartásmentes védelmet nyújt az acélszerkezetnek.

 

Az elmúlt években, Európában és Magyarországon is terjednek azok a nagyon vékony horganybevonattal ellátott acéltermékek, melyek védőbevonatának élettartama a sok esetben legfeljebb 15-18 év, de sokszor jóval rövidebb (3-6 év). Ezt követően a szerkezet átfestésre, vagy cserére szorul. Olcsóságuk miatt csábítóak, de a beruházóknak később komoly költségeket okoznak.

 

A sokféle korrózióvédelmi technikáról szóló információk tömegében, élettartamok és gazdaságosság tekintetében segít eligazodni és nyújt friss, a gyakorlatban jól használható ismeretek az interaktív előadás.

 

Az ajánlott előadások listája és egy előzetes igényfelmérés itt található. Kérjük segítse munkánkat, hogy valós igényekre tudjunk tájékoztatást biztosítani. Köszönjük az együttműködést.