Üdvözöljük a

Hírek klaszterekről és kultúráról - a CMC projekt májusi hírlevele | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hírek klaszterekről és kultúráról - a CMC projekt májusi hírlevele

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. június 16.

A CMC - Kultúra és Klaszter találkozása projekt, az előre ütemezett feladatrend szerint halad a megvalósítás útján. A kamara együtt működve a KIKK Egyesülettel jelenleg a társadalmi felelősségvállalásról készített online és személyes kérdőívezés eredményeinek elemzésén dolgozik, valamint elkészíti azt a magyar nyelvű kiadványt, mely a a Köz és magánszféra együttműködéseket (PPP) vizsgálja a partnerországok tekintetében.

Most, hogy közeleg a program utolsó előtti szakaszának vége, a partnerek számot vetnek eddig elvégzett tevékenységeikkel.

Így a hazai csapat is a napokban küldte meg Veneto Régiónak - a vezető partnernek - a tervezett költségvetését, valamint a hátralévő feladatok kivitelezésének módját és tervezett programozását.

 

A partnerek a következő periódus kezdetére előkészítik a projekthez kapcsolódó turisztikai Online Platform felület feltöltését, valamint lefektetik az alapjait az augusztusban megvalósuló három kreatív ipari pilot projekteknek (teszt projekt).

A CMC várhatóan szeptember végén zárul, utolsó projekt találkozójára szeptember második hetében kerül sor Riminiben.

A program kommunikációs csomagjának vezetője Rimini Tartomány, amely által kiadásra került a projekt májusi hírlevele: A kulturális és turisztikai projekt hírlevéle rendszeresen riportokat mutat be a partner országok kreatív ipari szempontból releváns szereplőkről, de ez alkalommal nem szólítottak meg senkit, mivel a fő kérdéskörre összpontosult a tájékoztató online havilap.

A hírlevél fő témája a PPP által elérhető fenntarthatóság vizsgálata, Pécs mellett Nagyszeben szempontjából is. Román oldalról a Transzilvánai Termelői Vásár került bemutatásra, hazai oldalról pedig a sikeres pécsi Önindító munkaügyi program, mely az egyik legjobb gyakorlati példája a PP együttműködéseknek.

A szeptemberi hírlevél kamaránkat prezentálta, áprilisban a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara került ismertetésre, ez alkalommal pedig a Maribori Fejlesztési Ügynökséget mutatja be a kiadvány.

Az angol nyelvű hírlevelek és további információ a projektről elérhetők a www.cmc-project.eu weboldalon, valamint a PBKIK honlapján.

A projekt a Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU Társfinanszírozásával valósul meg.

 

Csatolt állományok: