Üdvözöljük a

Hogyan fejleszthetném magam és a vállalkozásomat? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hogyan fejleszthetném magam és a vállalkozásomat?

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2016. november 11.

A vállalkozókban sokszor felmerül a kérdés: hogyan lehetek jobb, hogyan képezhetném magam tovább, hogyan lehetne még sikeresebb a vállalkozásom. Az idejük azonban kevés, így ritkán jutnak el tréningekre, vagy vesznek részt olyan felméréseken, elemzéseken, amik iránymutatást adhatnak számukra, merre tovább. Azonban léteznek kevésbé időigényes, azonban hatékony megoldások.

 

 

 

A kamara több olyan projektben részt vesz/vett, melyek célja a versenyképesség növelése a vállalkozási készségek és ismeretek fejlesztése. A következőkben az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások kerülnek bemutatásra:

 

Vállalkozás indítása előtt áll?

 

Enterprise+:

A kamara részvételével zajló Enterprise+ projekt célja, hogy fiatal 15 és 25 közötti fiatalokat készítsen fel a vállalkozói létre, a gazdasági, pénzügyi, szervezeti kérdéseket fókuszba hozva, a vállalkozói lét buktatóit bemutatva. A projektben jelenleg egy e-learning tananyag kifejlesztése zajlik, mely a jövő év elején lesz elérhető mindenki számára.

 

Önindító program:

Különleges munkahely-teremtési, képzési program zajlik immár harmadik esztendeje Pécsett. Az Önindító nevet viselő projekt egyedülálló lehetőséget kínál a kreatív iparban vállalkozást indítóknak. A programmal kapcsolatos tapasztalatokat a kamara folyamatosan közreadja, de érdeklődhet a programról a kamara innovációs osztályának munkatársainál.

 

Fejlesztené vállalkozói ismereteit, különös tekintettel a szellemi eszközökre?

 

Ezt akár otthonról ülve is megteheti e-learning tananyagok segítségével. Amennyiben ellátogat a www.support2finance.hu oldalra. Itt nem csak tanulhat (angol nyelven) két e-learning tananyag segítségével, hanem részt vehet egy tanácsadáson, mely összefoglalást ad a szellemi eszközeiről, sőt a tanácsadó iránymutatást ad a továbbiakra nézve. Ez az eszköz az EVLIA projekt keretein belül lett kifejlesztve a kamara és a PTE részvételével.

 

Működő cége van, de megtorpant?

 

Megoldás lehet az Ön számára az IMP3rove módszertan, mely segítségével részletesen feltérképezheti saját innovációs tevékenységét (szervezet, folyamatok, design, fenntarthatóság stb.), és összevetheti teljesítményét a versenytársak megfelelő adataival (a benchmarking lehetővé teszi a cég pozícionálását az átlaghoz és a „növekedési bajnokokhoz” képest). Az így kapott eredmények hozzásegítik a cég vezetését a hatékony fejlesztési irányok kijelöléséhez.

Egy-egy ilyen innovációs tanácsadáson való részvétel bizonyos pályázatoknál plusz pontokat is jelenthet. Magyarországon jelenleg a GINOP-2.1.4-15 Innovációs voucher és a GINOP-1.3.3-16 Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása című pályázatok esetében használható fel ez az előny.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését az előbbi témákkal kapcsolatban bátran keresheti az innovációs osztály munkatársait.