Üdvözöljük a

Ilyen a gépipar belülről (2) | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ilyen a gépipar belülről (2)

Szerző: Hamar László | 2014. május 30.

altA kamarai gépipari képzés gyakorlati része zajlott tegnap a Lakics Kft. komlói telephelyén. Ha az elméleti részről azt írtuk, hogy a résztvevők legnagyobb elégedettségével zajlott, akkor a termelés minden szakaszát ismertető cég- és gyárbemutatóról csak szuperlatívuszokban tudunk beszámolni.

Lakics Péter vezetői elfoglaltsága mellett is fontosnak tartotta egy átfogó cégbemutató megtartását - itt hangzottak el az értékesítéssel és marketinggel kapcsolatos olyan kiegészítő információk, melyeket néhány résztvevő addig csak hiányolt, illetve javasolták bevenni a későbbi képzések tematikájába.

Piller Tibor termelésvezető személyében olyan elkötelezett műszaki szakembert, elsőrangú előadót és gyakorlati oktatót ismerhettek meg a résztvevők, aki a gyártás-termelés minden kapcsolódó folyamatát, a dolgozókkal bánás minden csínját-bínját bemutatta néhány termék (és ha kellett, néhány öltözőszekrény-felirat humoros) példáján keresztül. A szénbányák korábbi gépüzeméből kifejlődött, a legkorszerűbb technikát is felvonultató, többmilliárdos gépipari cég tevékenységét ismerhette meg az a tucatnyi résztvevő, aki fontosnak tartotta megismerni a gépgyártás megyei zászlóshajóinak egyikét – belülről is.


Egy másik résztvevő – a kreatív iparban tevékenykedik hölgy - a hallottak alapján kapott megerősítést a saját gyártás elindítására, a rendszerszemléletű gyártási folyamat és kapcsolódó tevékenységek igen hasznosak voltak számára.

 

Reméljük, hogy a szóbeszéd gyorsan terjed a héten zárult kamarai képzésünkkel kapcsolatban – tervezzük más iparágak és további sikeres kamarai önkéntes tagvállalataink megismertetését mindazokkal, akik partnerek, beszállítók kívánnak lenni, osztozni kívánnak mások sikereiben, tapasztalataiban, növelve a kamarai közösség presztízsét.

 

Összegzésül pedig egy ma érkezett vélemény a képzésről – köszönjük Nikolettának, hogy megírta és hozzájárult a közzétételhez.

 

Bár nem a gépipar területén tevékenykedem, közgazdászként is biztosan hasznát fogom venni a kétnapos gépipari képzésnek, akár a könyvelés, akár a pályázatírás, vagy épp a bankszektor irányába orientálódom a jövőben. Az elméleti képzés során részletes összefoglalást kaptunk a gépiparról, gyártásról, beleértve a határterületeket is, mint például a menedzsment, a HR vagy épp a kockázatkezelés.

A gyakorlati rész során pedig nagyon szemléletes és interaktív gyárlátogatást szerveztek a komlói Lakics Kft. munkatársai. A felkészült, valamint széles látókörű előadóknak köszönhetően a laikusok számára is érthető és érdekfeszítő volt a program. Továbbá érdekes volt a gépiparban dolgozó, valamint a gépipar iránt érdeklődő résztvevőkkel megismerkedni, valamint az egész gyártási folyamatba betekintést nyerni.

A program folytatását izgalommal várom, valamint ajánlom mindenki figyelmébe. Várom a következő képzésről való mielőbbi értesítését.

Sillinger Nikoletta, végzős pénzügy MSC hallgató