Üdvözöljük a

IMI 2 – Milyen gyógyszeripari támogatások várhatóak a H2020 keretében? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

IMI 2 – Milyen gyógyszeripari támogatások várhatóak a H2020 keretében?

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. június 6.
Cimkék: EU,innováció

A Horizont 2020 program keretében lehetőség lesz új generációs gyógyszerek támogatott kifejlesztésére. A programot ajánljuk a régió egészségipari vállalkozásainak figyelmébe!

Az Innovatív Gyógyászati Kezdeményezések 2 (IMI 2) elnevezésű közös technológiai kezdeményezés keretében KKV-k, egyetemek, kutatóintézetek, kórházak, valamint gyógyszeripari nagyvállalatok vehetnek részt Európa egészségügyi kihívásainak leküzdése, valamint az európai gyógyszeripar nemzetközi versenyképességének növelése érdekében.

Az előterjesztett teljes költségvetés 3,3 milliárd euró. Ehhez az Európai Unió 1,6 milliárd eurós támogatással járul hozzá a Horizont2020 keretprogram költségvetéséből, valamint az Európai Gyógyszer-előállítók Szövetsége (EPFIA) 1,6 milliárd természetbeni juttatással támogatja a kezdeményezés sikerességét. Az együttműködést támogatandó más élettudományi iparágak is tervezik jövőbeli hozzájárulásukat 225 millió euró összegben, abban az esetben, ha tagokként vagy partnerekként csatlakoznak a kezdeményezéshez a különálló projektekben.

Várhatóan az alábbi témákban hirdetnek pályázatokat az IMI 2 keretében 2014-ben:

IMI 2 - Call 1

Future topics - IMI 2 2014

  • RADAR: Remote assessment of disease and relapse

Bővebb információ: www.h2020.gov.hu