Üdvözöljük a

Indul az AVEC akcelerátor program | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Indul az AVEC akcelerátor program

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2013. október 29.

A kamara célja, hogy bemutasson a vállalkozások számára minden olyan kezdeményezést, lehetőséget, mely a fejlődésüket elősegítheti: az AVEC akcelerátor program az induló vállalkozásokat segíti.

A PortfoLion, a Day One Capital, a Bonitas és a Mobilitás és Multimédia Klaszter összefogásának célja, hogy Jeremie-forrásokkal és masszív magántőkével egyszerre segítse az induló vállalkozásokat.

A tőkealapok összesen 25 milliárd forintot gyűjtöttek össze, melyből 7 milliárd Jeremie forrás, 18 milliárd pedig magántőke. A program az induló cégek minden életciklusát végigkíséri: szakmai, üzleti és tőkeigényeiket kielégítve, ehhez hozzáadva az MMKlaszter kapcsolatrendszerét, mentorhálózatát és tapasztalatát abban, ahogy a projektek termékké alakulnak.

Az AVEC Inkubátorház által folytatott inkubációs program célkeresztjében olyan innováció-orientált kezdő vállalkozók, fejlesztők, iparági szakemberek és csapatok állnak, amelyekben az inkubátorok látják a növekedési lehetőséget és a nemzetközi piaci potenciált. A kiválasztott csapatokkal az inkubációs szolgáltatások keretében így már egy esetleges későbbi tőkebefektetést megelőzően vagy attól függetlenül létrejöhet a szakmai együttműködés. Ennek értelmében az AVEC biztosítja a vállalkozás számára szükség esetén az irodahelyiséget, valamint a legkiválóbb üzletfejlesztési, jogi és pénzügyi tanácsadókat, hozzáférést ad kiemelkedő szakmai mentorhálózatához, segít kialakítani a vállalkozás üzleti modelljét, stratégiai, üzleti és pénzügyi terveit, támogatja a napi operatív működést, hozzásegíti piaci visszajelzésekhez, az üzleti koncepció fejlődését segítő kapcsolatokhoz, további szakemberek bevonásához, akár a csapat kiegészítéséhez, kibővítéséhez is.

Az AVEC Akcelerátor Program a mentorhálózattal támogatott tudásbázis és széles szolgáltatás paletta mellett személyre szabottan hasznos nemzetközi kapcsolatokat is biztosít a startup-cégeknek: jelenleg Budapest mellett San Franciscoban, New Yorkban, Londonban és Tokióban üzemeltet irodát.

Bővebb információ: http://www.avecincubator.com/