Üdvözöljük a

InnoWeit: lezártuk, de nincs vége! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

InnoWeit: lezártuk, de nincs vége!

Szerző: Császár Gergely | 2015. június 29.

Megtartotta zárókonferenciáját az InnoWeit projekt nemzetközi csapata. Az InnoKenn nevű német, a vállalkozások belső innovációs kapacitását felmérő eszköz továbbfejlesztésére és nemzetköziesítésére összeállt konzorcium még egy fontos feladatot végrehajt a szeptemberi, hivatalos befejezés előtt. Jó gyakorlatok vizsgálatával és beépítésével 3 modullal bővíti az eszköztárt: innovációhoz, változásmenedzsmenthez és minőségirányításhoz kapcsolódó, az önálló tanulást lehetővé tevő anyagokat fejleszt. A zárókonferencián egyebek mellett ezeket is bemutatták.

A 6 ország vállalkozói, egyetemei, szövetségei és kamarái képviseletével megrendezett konferencia alaptémája az innováció és a foglalkoztatás összefüggései, valamint a megvalósítatlan innovációs kezdeményezések kudarcainak okai voltak és az, hogy a kudarcot elkerülendő milyen eszközökkel segíthető leginkább a tervezés.

 

A kétnapos esemény első napján bár az elméleti megközelítések rendkívül magas színvonalúak voltak, konkrét megoldásokból kevés akadt.

 

A projektbeszámolók konklúziója hasonló a Magyarországon tapasztaltakéhoz: az InnoKenn hasznos a cégek, szervezetek szempontjából (saját véleményük alapján), és jó kapcsolódási pont a tanácsadó szervezet számára. A tesztelést vállaló „pilóta” szervezetek fejlesztő javaslatait befogadták, azok megvalósulására azonban még nincs konkrét dátum.

 

A vezetői és szervezeti tanulást segítő innovációs, változásmenedzsment és minőségirányítás modulok elkészülését 2015 nyarára tervezik, publikálásukra a későbbiekben kerül sor.

Az InnoWeit projekt partnere, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a továbbiakban is használni fogja az eszközt, melyet a feltételeket elfogadó szervezetek számára rendelkezésre bocsát.

 

A nyáron elkészülő modulok hasznosságának értékelésére jelentkezőket keres, pozitív eredmények esetén természetesen ezeket is beveszi portfóliójába.