Üdvözöljük a

Interreg Europe nemzeti információs napot szervezett az NGM | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Interreg Europe nemzeti információs napot szervezett az NGM

Szerző: Rozs Eszter | 2016. április 1.

Március 30-án Budapesten került megrendezésre az Interreg Europe nemzeti információs nap, mely rendezvényen kamaránk is részt vett.

Nagyváradi Aliz, első előadóként keretbe foglalta az április 5-én újra megnyíló program feltételeit, valamint bemutatta az első kör nyerteseit, és a prioritásokat.

Beszélt a kétfázisú program sajátosságairól, a kedvezményezettek köréről, valamint az újdonságokról is, melyek szerint mostantól non-profit szervezet is beadhatja pályázatát a program keretein belül.

Két - az első körben támogatást nyert – projekt, magyarországi kedvezményezettje is beszámolt a pályázatírás feltételeiről.

Borkovits Balázs, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől osztotta meg a nyertes pályázat kapcsán született gondolatit.

Körmendy Gábor, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. képviselője, a Clusterix 2.0 projekt vezetőjeként, immár másodszor pályázott sikeresen az eredetileg európai innovációs klaszterlánc létrehozására irányuló projektjével, a súlypontokat és a sikertényezőket mutatta be.

Szabó Ákos, aki az Interreg program projekt és kommunikációs tanácsadója, ismertette a feltöltési rendszer újdonságait, valamint a papír alapú beküldés megszűnésének tényét.

Hangsúlyozta a minőségi kritériumokat és a szakpolitikák és releváns szakhatóságok bevonásának fontosságát.

Tájékoztatott, hogy a pályázati dokumentációk és formanyomtatványok mostantól letölthetők a program honlapjáról.

A tájékoztató napot a CENTRAL EUROPE, DUNA és Interreg Europe Kapcsolattartójának Hegyesi Bélának az előadása zárta, aki a cash flow és a financiális kérdések oldaláról tisztázta a program feltételeit. Szó volt a társfinanszírozás körülményeiről, valamint a releváns IH felé megfogalmazandó ajánlások fontosságáról.