Üdvözöljük a

IP Marketplace | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

IP Marketplace

Szerző: Császár Gergely | 2014. február 20.

Szellemitulajdon-védelmi Információs Pontként kamaránk feladata az is, hogy tájékoztassa a szellemi vagyoni jogokkal rendelkező ügyfeleit az alternatív hasznosítási lehetőségekről is – például abban az esetben, ha egy megadott szabadalom, védjegy saját hasznosításával kapcsolatban problémába ütköznek, annak eladásán gondolkodnak.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala IPorta projektjének keretében továbbfejlesztett szolgáltatások közül kiemeljük az IP Marketplace angol nyelvű, virtuális „piacteret”, amelyet a Dán Szabadalmi és Védjegyhivatal működtetet.
Az www.ip-marketplace.org oldalon elérhető felületen a jogosultak szabadalmaik, védjegyeik, használati- és formatervezési mintáik hasznosításához kereshetnek vevőket és licenciapartnereket. (Az SZTNH honlapján a Vállalkozóknak ajánlott tájékoztatók között található.)
Hasonlóképpen a szellemitulajdon-védelmi jogok iránt érdeklődő vevőknek, valamint az innovációs projektjeikhez együttműködő partnereket kereső vállalkozásoknak is segítséget kíván nyújtani.
Az IP Marketplace használata mind az eladók, mind pedig a potenciális vásárlók részére díjmentes, de regisztrációhoz kötött.