Üdvözöljük a

Ipari revitalizáció a REFREsh projekttel | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ipari revitalizáció a REFREsh projekttel

Szerző: Biró Sarolta | 2017. augusztus 10.

Elindult a vidéki ipari és kulturális örökség revitalizációját megcélzó, REFREsh elnevezésű interregionális projekt.

2017. július 1-gyel elstartolt a nemzetközi, „Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage” elnevezésű, CE1013 azonosítószámú projekt, mely a vidéki kulturális örökség revitalizációját célozza meg.

 

A 2.152.612 EUR összköltségű projektben öt ország vesz részt - minden országból két partner -  a németországi Lipcse város vezetésével. Magyarországról a Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett Komló Város Önkormányzata is részese a projektnek.

 

Projekt partnerek:

 

Németország:

Magyarország:

Szlovénia:

Olaszország:

Horvátország:

 

A 36 hónapos időtartamra a Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 182.505 EUR támogatásban részesült, míg Komló Város Önkormányzata 231.710 EUR felhasználására jogosult.

 

A projekt célja az európai projekt partnerrégiók revitalizációja, regionális, kulturális örökség fejlesztése és a bányászati területek hasznosítása. A kulturális és kreatív ipari erőforrásokat erősítve és használva igyekeznek a partnerek fejleszteni és alakítani ezeket a területeket kulturális és kreatív munka – és élőhelyekké.

 

A bányászat hosszú távú hatása az európai történelemre nagy területeket érintett. A kulturális és kreatív ipar lehetőségeit fejlesztve ezek a területek kelnek új életre. Komló városában – Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és külső szakértő támogatással – a bányászati emlékek revitalizációja része a projektnek.

 

Minden ország részvételével megvalósuló projektindító egyeztetésre 2017. szeptember 18-án, hétfőn kerül sor a vezető partner, Lipcse városában.

A projekt az Interreg Central Europe Program társfinanszírozásában valósul meg.

 

Kérdés esetén bizalommal keressék Biró Sarolta projektmenedzsert e-mailben: biro.sarolta@pbkik.hu; vagy telefonon: 06 72/507-185, 06 20/ 362 2681-as számon.