Üdvözöljük a

IPARJOG_15 pályázat kiírása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

IPARJOG_15 pályázat kiírása

Szerző: Rozs Eszter | 2015. december 1.

A korábban bejelentett GINOP-2.1.3-15 – Iparjog pályázat mellett idén ősszel egy újabb pályázati forrás nyílt a szellemi tulajdon kezelésének és védelmének finanszírozására. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal IPARJOG_15 néven pályázatot hirdetett a szellemi alkotások hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelmét szolgáló tevékenységek támogatására, segítve ezáltal az alkotások hatékonyabb hasznosulását.

 

Az IPARJOG_15 pályázatot hazai forrásból, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozzák. A legfontosabb különbség a korábban meghirdetett pályázathoz képest, hogy míg a GINOP-2.1.3-15 – Iparjog pályázatra Pest megye kivételével, a konvergencia régiókban székhellyel rendelkező szervezeteknek lehet jelentkezni, addig az IPARJOG_15 pályázat a kifejezetten közép-magyarországi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozókat, mikro-, kis- és középvállalkozásokat, nagyvállalatokat és költségvetési szerveket is támogatja.

Mindkét pályázatnál kiemelendő, hogy a szellemi alkotások hazai és nemzetközi iparjogvédelmi oltalmának megszerzésén és fenntartásán túl lehetővé teszik újdonságkutatási és egyéb iparjogvédelmi kutatási szolgáltatások, valamint szellemivagyon-audit és szellemivagyon-értékelés szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek költségeinek fedezését is. A pályázók által igénybe vehető kutatási szolgáltatások (pl. újdonságkutatás, jogérvényességi kutatás, szabadalomtisztasági kutatás) megalapozhatják a jogszerzéssel és a szellemi tulajdon hasznosításával összefüggő döntéseket. A szellemivagyon-audit segít beazonosítani a vállalkozás számára értéket képviselő immateriális javakat; a szellemivagyon-értékelés pedig lehetővé teszi az oltalom alatt álló szellemi alkotások piaci értékének meghatározását.

A HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a kamara partnere, az mellékletben szereplő táblázatban foglalta össze a két pályázat legfontosabb elemeit.

 

Forrás: HIPAVILON