Üdvözöljük a

Iparjogvédelmi találkozó Brüsszelben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Iparjogvédelmi találkozó Brüsszelben

Szerző: Rozs Eszter | 2017. október 24.

2017. október 19-20-án zajlott az European IPR Helpdesk iparjogvédelmi nagyköveteinek találkozója Brüsszelben. 14 ország képviseletében 18 nagykövet vett részt az eseményen, melyen a B2B találkozók és az alapvető szolgáltatások fejlesztése, további szolgáltatások kiajánlása volt a téma.

A két napos rendezvényen párhuzamos csoportmunkában dolgoztak a szakértők azon, hogy milyen további IP-eszközöket és IP-szolgáltatásokat fejleszthetnek a KKV-k támogatására az európai IPR Helpdesk segítségével.
Az első nap végén IPR Helpdesk központjában a jelenlegi szolgáltatások kerültek átbeszélésre, melyet Jorge Novais (DG Grow European Commission) "Üzleti titkok" című előadása követett.
A második nap a közös eredmények prezentálásával kezdődött, majd a németországi Barbara Weizsäcker, főtitkár (European Exhibition Industry Alliance) és Christina Deyl nagykövet adta elő az "Iparjogvédelem és annak kezelése nemzetköziesedési tevékenységekben, vásárokon és B2B eseményeken" című előadását.
A program eredményesen zárult, a következő találkozóra 2018 nyarán az IPR másik kiemelkedő központjában, Alicantéban kerül sor.