Üdvözöljük a

Ismét fókuszban az építőipar | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ismét fókuszban az építőipar

Szerző: Gelencsér Lajosné | 2016. november 22.

A pécsi iparkamarában november 22-én tartott szakmai nyílt napon az építőipari vállalkozásokat, tervezőket, kivitelezőket és pályázatírókat  is  érintő három nagyon fontos témáról volt szó, a közbeszerzési törvény aktuális változásairól, a pályázatok buktatóiról, a pályázati eljárásáról, a kötelezően vezetendő E-napló használatáról és a TSZSZ munkájáról.

A közbeszerzési eljárások, a követelményrendszer állandóan változik, hogy mire kell a vállalkozóknak figyelni egy pályázat beadásakor és az eljárás során, erről tartott Éreth Attila, a PBKIK közbeszerzési tanácsadója előadást. 

Póka Attila a PBGSZ Nonprofit Kft. Ügyvezetője az E-napló vezetési tapasztalatairól beszélt, felhívta a figyelmet a napló vezetése során előforduló hibákra, útmutatást adva a vállalkozóknak a helyes E- napló vezetésével kapcsolatban. 

Máté Miklós a TSZSZ vezetője, a szervezet munkájáról tájékoztatta a hallgatóságot.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) a 2013. évi XXXIV. törvény alapján az építészeti-műszaki tervezési, építési és kivitelezési szerződések teljesítéséből fakadó viták ügyében tud eljárni. Kérelmet adhat be és így a szakértői eljárás lefolytatását kérheti a megrendelő, a tervező, a kivitelező vagy az alvállalkozó. 

Fontos, hogy a vitás teljesítéssel összefüggésben írásbeli szerződés álljon rendelkezésre, mert a jogszabály szerint csak ebben az esetben fogadhatjuk be a kérelmet, valamint azt, hogy a jogszabályok nem zárják ki a visszamenőleges hatályt.

Elektronikus kérelmet az alábbi linken található oldalon,   az űrlap kitöltését és a dokumentumok feltöltését követően egyetlen kattintással lehet kérelmezni.

http://www.mkik.hu/hu/tszsz