Jól sikerült a megyei S3 stratégiai rendezvény

Szerző: Rabb Szabolcs | 2014. szeptember 16.

S3 PécsA Baranya Megyei Kormányhivatal és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gondos előkészítő munkájának eredményeként több mint száz név mellé került aláírás az intelligens szakosodási stratégiát meghatározni hivatott megyei rendezvény jelenléti ívén. Meghatározásra került az öt kiemelt megyei ágazat, amely a fejlődés motorja; gépipar-elektronikai ipar, biotechnológia és egészségipar, környezetipar, kreatív ipar és IKT, élelmiszeripar.

A pécsi Tudásközpontban megjelenteket Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője köszöntötte.

 

A Nemzeti Innovációs Hivatal és a Tender Auditor Kft. felkészült munkatársainak rövid szakmai bevezetőjét követően Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara osztályvezetője irányításával a megjelent cégek képviselői, tervezők és politikai döntéshozók, régiós klaszterek vezetői először gyorslistát készítettek a prioritásokról. Az első körös egyeztetések jól mutatták a résztvevők felkészültségét, mivel a második egyeztetéshez és a prioritások szövegezéséhez már jóval kevesebb időre volt szükség.

 

Köszönet illeti a kormányhivatal munkatársait a rendezvény kifogástalan megszervezéséért, a kamarát a szakmai előkészítésért és a rendezvény levezetésért, a szakmai prioritások összefoglalásáért.

 

Nem okozott különösebb meglepetést a résztvevőknek, hogy végül öt ágazat prioritásai fogalmazódtak meg, több helyen szinergia bemutatásával, melyek gyakorlatilag a Pécs Pólus irányainak felelnek meg (gépipar-elektronikai ipar, biotechnológia és egészségipar, környezetipar, kreatív ipar és IKT, élelmiszeripar).


A megszövegezett prioritásokat minden résztvevő megkapja véleményezésre, ezt követően az iparkamara és kormányhivatal a NIH módszertani útmutatónak megfelelően elvégzi az anyag összesítését és továbbítását.