Üdvözöljük a

Kamarai delegáció a Mercedesnél és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai delegáció a Mercedesnél és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

Szerző: Rabb Szabolcs | 2013. május 10.

2013.május 9-én 10 fős Kamarai delegáció utazott Kecskemétre az innovációs osztály szervezésében. A tavalyi rendkívül sikeres Audi látogatás után a legújabb gyártási technológia megismerése miatt fontos Mercedes megismerése.

Az utazás célja a Mercedes gyár bejárása, beszállítói politika megismerése és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetésével történő szakmai egyeztetés a Kamarák és Önkéntes Tagvállalatok közötti együttműködésről.
A Mercedes gyárban készül a CLA és a B Mercedes, naponta 50 autó gördül le a futószalagokról. A teljes termelés robotizált, a belső összeszerelése és a minőség-ellenőrzés az egyetlen kézimunkával zajló tevékenység. A gyár minden fontos részét megtekintettük, végig kísérve egy autó születését. Meglepő volt hallani a hazai beszállítók számának alacsony volumenét, örültünk azonban annak, hogy az egyeztetésen is résztvevő Profi Metál Kft. önkéntes tagunk felvonókat gyártott a Gyár számára.
A gyárlátogatást követően Dr. Kéri István elnök, Kresz Erika és Áman Mihály alelnökök és Dr. Kállai Sándor ipari tagozat elnök vezetésével Bognár Sándor, Ozsváth János, Herbály István, Várkonyi Zoltán, Somfai Gábor Testületi Tagok és Rabb Szabolcs osztályvezető a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetőivel:

Gaál József, elnök,
Pintye László, ipari alelnök,
Dalmadi Imre, Ellenőrző Bizottság elnöke,
Tormási Attila, elnökségi tag,
Végh Tamás, elnökségi tag,
Kaldenekker Sándor, elnökségi tag,
Sziráki Szilárd, elnökségi tag,

folytatott szakmai egyeztetést, amelynek során egy jövőbeni pécsi látogatás is tervezésre kerül, a gépipari klaszter és helyi autógyártásban érintett cégek bevonásával.