Üdvözöljük a

Kamarai látogatás az atomerőműben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai látogatás az atomerőműben

Szerző: Hamar László | 2013. június 4.

Elsősorban bizottsági és tagozati elnökségi tagok kísérték el dr. Kéri István elnököt Paksra, ahol a Paks 2 projektről kaptak részletes tájékoztatást, melyet üzemlátogatás követett.

Az erőmű üzemeltetési igazgatójának tájékoztatóját követően Tóth Csilla, a Paks 2 Atomerőműfejlesztési Zrt. műszaki igazgató, vezérigazgató-helyettes tartott részletes tájékoztatót a kiemelt jelentőségű beruházás előzményeiről, a jelenlegi feladatokról és a tervekről. A műszaki-gazdasági információk után nagy érdeklődés kisérte a beszállítói lehetőségekről szóló kiegészítést - kamaránk segítségével a közelmúltban pécsi-baranyai vállalkozások is regisztrálhattak az MVM előminősítéshez szükséges internetes oldalán.

 

A látogatói központban részletes ismertető hangzott el az erőmű működéséről, különösen a biztonsággal és a sugárzással kapcsolatos kérdésekre kapott szakszerű válaszok és statisztikák váltottak ki nagy érdeklődést a jelenlevőkből. A biztonsági ellenőrzés után került sor az 1-es és 2-es reaktor megtekintésére - a látogatói folyosó után az erőmű üzemi területén tett rövid séta zárta a hivatalos programot.

 

Dr. Kéri István elnök a buszon adott rövid tájékoztatást arról, hogy az előzmények alapján, az erőmű kedvezően fogadta a kamara javaslatát, hogy a kereskedelmi és iparkamarák segítsék a területi kis- és középvállalkozások felkészülését, az eredményesebb közbeszerzési szereplésük érdekében. Ezzel is hozzájárulva a magyar beszállítói részarány növléséhez. A konkrét feladattervek összeállítása hamarosan megkezdődik.