Üdvözöljük a

Kamaránk a védjegy és mintaoltalmi szakmai ügyfél fórumon | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamaránk a védjegy és mintaoltalmi szakmai ügyfél fórumon

Szerző: Rozs Eszter | 2016. december 20.

2016. december 6-án a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Védjegy Egyesület (MVE) közös szervezésében, dr. Csiky Péter moderálásában megrendezésre került védjegy és mintaoltalmi szakmai ügyfél fórumon kamaránk is képviseltette magát.

Kiemelten fontos számunkra, hogy naprakészek legyünk, mivel Szellemitulajdon-védelmi Infopontunk, immár 12 éve várja a vállalkozásokat és magánszemélyeket a iparjogvédelmi témákban.

Dr. Gonda Imre, az SZTNH Védjegy és Mintaoltalmi főosztályvezető-helyettese „Az európai védjegyreform várható gyakorlati hatásai a hazai és az európai gyakorlatra, különös tekintettel az ügyfelek várakozásaira” című előadásában a következő témákról tájékoztatott:

Szóba került a grafikai ábrázolhatóság eltörlése, felvetette a közös technikai megoldás szükségességét. Jelezte, hogy a leírás szerepének tisztázására szintén szükség lenne, valamint az IT alapú elektronikus ábrázolásról is szó esett. Téma volt a funkcionalitás kérdésköre is – szó esett többek között - a hangvédjegyekről -, a megkülönböztető képesség megszerzéséről, a fejezet címekről – különös tekintettel az átmenti szabályra -, valamint az opcionális szabályairól.

 

Jámbor Eszter mintaoltalmi osztályvezető a formatervezési minták grafikai ábrázolása – közös gyakorlat kialakítása témakörben tájékoztatta a megjelenteket. Téma volt az OHIM Konvergencia programja, valamint a bejelentéssel kapcsolatos grafikai elvárások is.

 

Bognár Tivadar - Ügyvitelfejlesztési és Informatikai főosztályvezető - az elektronikus ügyintézés és szolgáltatások témakörében tartott tájékoztatást, kitérve az elektronikus ügyintézési törvény hatásaira és a kétoldalú kommunikáció szükségességére.

 

A rendezvényt dr. Ladányi Katalin izgalmas előadása zárta, mely az olimpiai törvény (2016. évi LVIII.) szellemitulajdon-védelmi vonzatait vázolta fel.

 

További információ és az előadások elérhetők az SZTNH weboldalán.