Üdvözöljük a

Ki a legjobb? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ki a legjobb?

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. szeptember 26.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Osztálya figyelemmel kíséri a hazai design eseményeket és fontosnak tartja az ezekről való tudósítást. A kamara korábban már felhívta a figyelmet szakmai partnere, - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - által védnökölt és szponzorált, tíz éves jubileumát ünneplő, - a HIPAvilon Nonprofit Kft. szervezésében megrendezésre kerülő Design Hét Budapest fesztiválra.

A  Design Hét Budapest egyik hangsúlyos eseményeként megrendezésre kerülő rendezvényen prominens díjak mutatják be a hazai design tehetségeit, idén először a Műcsarnokban.

Az idei év érdekessége, hogy az ötödig évfordulóját ünneplő Design Management Díj történetének legelső díjazottja, a Műcsarnok ad otthont az idén jubiláló díj és a Magyar Formatervezési Díj ünnepélyes átadásának, valamint a díjazott és kiállított pályamunkákból szeptember 30-án nyíló tárlatnak.

A hazai design kimagasló eredményeit díjazó, immár 34. alkalommal meghirdetett Magyar Formatervezési Díjat négy kategóriában – termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka – ítélte oda a közismert szakemberekből álló bírálóbizottság

A Design Management Díj célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai designszakma és a gazdasági szféra együttműködésének fontosságára, emellett elismeri és bemutatja, hogyan segítheti elő a design szakszerű menedzselése és alkalmazása egy vállalkozás, szervezet célkitűzéseinek megvalósítását és eredményes működését. Olyan cégek jelölhetők a díjra, amelyek legalább öt éve fennállnak és eredményesen alkalmazzák a designt a működésükben. A díjazott idén is, mint minden évben oklevelet kap, kiállításra kerül és bruttó 1 millió forint összegű pénzjutalomban részesül.

A Design Management Díjat elnyerő vállalkozást bemutató tabló és a Magyar Formatervezési Díj pályázat kiemelt alkotásaiból rendezett kiállítás azt prezentálja, hogy az újító szellemben, és friss ötletekben rejlő kreatív potenciálra építkezve jelentős távlatokat nyithatunk hazánk kreatív ipara, és gazdasága számára is, így a versenyképesség növelésének, az innovációnak, és a vállalkozásfejlesztésnek az alapját fektethetjük le.

A meghívásos díjátadó ünnepségre, - mely egyben a díjazott és a kiemelt pályamunkákat bemutató kiállítás megnyitója is - szeptember 30-án, 17.00 órai kezdettel kerül sor a Műcsarnokban.

 

További információ: www.mucsarnok.hu, www.sztnh.hu